ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΦΑΡΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ

Πηγή: Intime
 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΤΗΒΕΝ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Συμπαθέστατος Σκωτσέζος, όπως κι όλη αυτή η ράτσα στα μάτια μου. Από κοντά μάλιστα, καταλαβαίνεις πλήρως το γενικότερο βρεττανικό φλέγμα αλλά και την πολύ κοντινή νοοτροπία που έχουν σε σχέση με εμάς. Δεν εξετάζω αν αυτό είναι τιμητικό για τον νεοέλληνα αλογοκλέφτη, αλλά όπως και να το κάνεις ισχύει. Σκέψου οτι το Εδιμβούργο, το ονομάζουν Αθήνα του βορά.

Μην το πάμε όμως πολύ μακριά. Κατά τύχη τον γνώρισα, καλεσμένοι και οι δυό φορέα, ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗ. Δεν κάνουμε πλάκα εδώ, έτσι; Αν
στο παίζουν πλούσιοι οι σημερινοί, υπάρχουν κάποιοι άλλοι που τους έχουν για χαρτοπετσέτες. Αλλά η ουσία είναι οτι πιο πολύ με κάλεσαν, παρουσία συζύγου, διότι πιο πολύ σχέση έχω με το λεγόμενο παρασκήνιο.

Για το οποίο, ξανακατάθεσα την άποψη μου : Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, σε κανένα χώρο. Αυτά είναι μαλακίες για δημοσιογράφους, που δήθεν ανακατεύονται με ίντριγκες και ξέρουν υποτίθεται το σκότος. Άρες μάρες κουκουνάρες και του μπογιατζή ο κόπανος ξέρουν. Οι αποφάσεις παίρνονται πλέον λόγω κρίσης κι αφραγκιάς στα μεγάλα σαλόνια, εκεί που μιλάει το χρήμα. Ούτε εγγυητικές, ούτε κρατικά αλισβερίσια για δυσκολίες και τεχνικές προδιαγραφές. ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΝ ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ. Σήμερα είναι αλλιώς και δεν χρειάζονται εγγυητικές. Πετάς το πακέτο στο τραπέζι.

Πώς να σας πείσω; Απλά πράματα. Μήπως δεν ξέρουμε ποιός κάθε χρόνο αλώνει την ΕΠΟ και την διαιτησία; Τα ξέρεις, δεν τα ξέρεις; Ε, αφού τα ξέρεις, τι παρασκήνιο ψάχνεις; Εδώ ακόμη κι ο Κόκκαλης είχε προσλάβει τον Θωμά Μητρόπουλο για την διαιτησία και τον είχε κάνει αντιπρόεδρο. Πάλι δεν ήξερες το παρασκήνιο.

Με αυτά λοιπόν και με αυτά, είδα τον Σκωτσέζο ψύχραιμο και ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ. Έκανε και την πλακίτσα για σούπερ πολιτισμό και
για σοβαρότατη διοργάνωση και κάποιοι πάθανε πλάκα με το χιούμορ. Την ίδια που είχαν πάθει με τον Ρεχάγκελ τότε παλιά. Τι να κάνουμε δηλαδή; Να παραδεχτούμε με το ζόρι οτι οι Έλληνες έχουν οργάνωση;

Εγώ λοιπόν λέω πάλι καλά που ήρθε ο Ντάλας και πάλι καλά που μένει στην Σκωτία. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ, ΚΕΡΝΑΕΙ ΕΝΑ ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΑΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ.

Κι ήταν πολύ διαβασμένος, πέραν της πλάκας. Νούμερο ένα προτεραιότητα του ήταν να βγαίνουνε αρτιμελείς οι ποδοσφαιριστές από το γήπεδο. Τόσο μπροστά είμαστε.
Το οποίο μεταφράζεται, στο να βγαίνουν πιο πολλές κάρτες σε ένα πρωτάθλημα αργό, σχεδόν στατικό λόγω διάθεσης προπόνησης των συμμετεχόντων αθλητών, και σε
φάσεις που είναι πανεύκολες να τις δουν αλλά και να τις επεξεργαστούν οι διαιτητές. Υπάρχει αντίρρηση;

Φυσικά στην συνάντηση με όλους τους ιδιοκτήτες ομάδων, έλαμψαν δια της απουσίας τους, οι ιδιοκτήτες των μεγάλων εταιρειών – βάζω μέσα και την ΑΕΚ2013 που δεν έχει σημασία οτι παίζει στην δεύτερη κατηγορία – πράμα που είχε σχηματίσει στον εγκέφαλο του Σκωτσέζου, οτι μάλλον θέλανε να κρυφτούν.

Εδώ θα μπορούσε και να μας διαφωτίσει και η Βάντα σαν συνάδελφος με τον Μπριάκο. Η ουσία είναι μια ερώτηση του Σπανού, που πράγματι είχε καλή παρουσία όπως μου είπε : “ Πώς κρίνεις από μακριά;”

“ Εσύ, στην προπόνηση των αθλητών είσαι από πάνω; Είσαι και στο ιατρείο; Κάνε την δουλειά σου ΣΕ ΕΠΟΧΗ INTERNET κι εγώ, τον Γενάρη θα σου έχω 20 διαιτητές, που θα είναι οι καλύτεροι από ό,τι διαθέτεις. Παρεμβάσεις δεν θέλω στο τι κάνω. Προπονητής είμαι και θέλω λίγους, όπως κι ο προπονητής σου θέλει μικρότερο ρόστερ”.

Και πάω πιο βαθειά με ιδιαίτερη αξία. Όταν ένας διαιτητής παίζει πιο συχνά – λέμε όταν γίνουν είκοσι – δεν θάναι πιο φορμαρισμένος; Τι είναι και ο διαιτητής;

Μέλος μιας παράστασης δεν είναι; Τι είναι; Μπριάκος που ούτε αστυνομικός δεν είναι αλλά ούτε και διαιτητής; Χώρια που με το μυαλό του, ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, υπολογίζει οτι η αμοιβή του διαιτητή από τα δυο χιλιάρικα θα πάει στα έξι κι άρα θα έχει λιγότερες αμβλύνσεις της όρασης του. Δεν βλέπω κάποιο λάθος στον προγραμματισμό του εκτός του οτι είναι επιτέλους ορθότατη και η επιλογή του να έχει ο κάθε διαιτητής πλάγιους μόνιμους. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΙΥΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΩΝΟΠΑ.

Και μου έδωσε την εντύπωση του καθαρού επαγγελματία. Απομακρυσμένος, με σωστές ιδέες κι απόψεις κι αποστασιοποιημένος από το να διάλεγε ένα σπίτι εδώ σαν το φρούτο το Ρανιέρι. Κι έτοιμος να πάρει κεφάλια, επιτέλους. Γνήσιος ηγέτης μιας φάρας που την ξέρει καλά. Εννοώ της διαιτησίας, που αν άγεται και φέρεται εδώ για μερικά χιλιάρικα, σκεφθείτε τις πιέσεις στο νησί που παίζονται δις. Κι άρα εδώ βλέπει τους μεγιστάνες σαν ψίχουλα.

Πολύ καλή εντύπωση σας λέω μου έκανε. Κύρια για την πλήρη γνώση του λαμογισμού εδώ, που κάποιοι κόπτονται για να εξαφανισθεί αλλά υπογείως τον συντηρούν. ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Κούγιας την «πέφτει» στον Ολυμπιακό