ΑΕΚΤΖΗΔΙΚΗ Η ΝΕΑ ΦΑΝΕΛΛΑ ΤΗΣ ΑΕΚ

 

Τι μας λες, ρε αποδυτηριάκια; Σου λέω αυτό που λέει ο τίτλος του κειμένου. Ότι η νέα φανέλλα της ΑΕΚ είναι αεκτζήδικη. Θα μπορούσε να μην ήτανε αεκτζήδικη, δηλαδή; Βεβαίως! Βεβαιότατα. Έχω δει φανέλλες π.χ. του Παναθηναϊκού που δεν ήταν του Παναθηναϊκού. Που δεν θύμιζαν Παναθηναϊκό. Όπως έχω δει φανέλλα του Ολυμπιακού που δεν είχε σχέση με τη φανέλλα που η ομάδα έγινε θρύλος.

Λάθος! Όλες οι ομάδες είναι θρύλος. Για τους οπαδούς της κάθε ομάδας η δική τους είναι θρύλος. Και κάποιοι είναι ικανοί να δουν τη φανέλλα της ομάδας τους και να βάλουν τα κλάματα. Ποια φανέλλα, όμως! Όχι αυτή που πλασάρεται για μοδάτη με σχήματα και γραμμές, τέλος πάντων με look που δεν έρχεται από τα παληά.

Πάνω από το όνομα της ομάδας είναι η φανέλλα. Δεν το συζητάμε ότι μπροστά στη φανέλλα, στην πραγματικότητα στη σημαία της ομάδας, δεν πιάνει μία ο παίκτης, ο προπονητής, ο πρόεδρος. Πάνω απ΄όλους κι αυτό που δένει ψυχικά, ψυχολογικά, τον οπαδό με την ομάδα του είναι η φανέλλα.

Δεν θα συγκινηθεί ο άλλος στην εξέδρα ακόμα κι αν θυμηθεί την πιο μεγάλη νίκη της Ιστορίας της ομάδας όσο όταν αντικρύζει στο γήπεδο τη φανέλλα. Ποια φανέλλα; Αυτή που έχει καρφωθεί μέσα του. Αυτή που έχει συνηθίσει χρόνια.

Έτσι που λες. Και επειδή το θέμα είναι χημικό, δουλεύει η χημεία ανάμεσα στην εικόνα της φανέλλας και στη μνήμη με συναίσθημα και ρομαντισμό του οπαδού, είναι το λάθος να γίνονται “αισθητικές” επεμβάσεις στην αθλητική στολή του ποδοσφαιριστή.

Η νέα φανέλλα της ΑΕΚ είναι αεκτζήδικη. Θυμίζει την παληά, την παραδοσιακή φανέλλα. Δεν αρκεί το μαύρο και το κίτρινο, αλλά και πως παίζουν τα χρώματα, με ρίγες και όχι.

Διαβάστε ακόμα:

Για τη φανέλλα, ρε γαμώτο