ΔΡΑΓΩΝΟΙ ΑΠΟ ΠΑΡΤΙΖΑΝΟΙ

Πηγή: Intime
 

Μπαίνεις μέσα στο καφενείο και τους λες “Από αύριο ξεχάστε αυτά που ξέρετε, θα γίνετε μπρίτις κλαμπ και δικαίωμα εισόδου θα έχουν μονάχα τα μέλη”. Γίνεται αυτό; Ποτέ. Ποτέ των ποτών.

Όπως δεν γίνεται το πλουσιόπαιδο που μεγάλωσε με μπάτλερ και πριν ανοίξει μια πόρτα ο ίδιος στη βίλα του προλάβαιναν οι υπηρέτες, να προσαρμοστεί από τη μία στιγμή στην άλλη στη ζωή ενός άστεγου που την βγάζει στο παγκάκι.

“Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε στην εθνική ομάδα” είπε ο Ρανιέρι κι εγώ έπεσα από το παγκάκι. Είναι δυνατόν σοβαρός άνθρωπος να μιλάει για ποδόσφαιρο σα να απευθύνεται σε ψηφοφόρους; Είμαστε φτωχοί και θα γίνουμε πλούσιοι.

“Για χρόνια” είπε ο Ιταλός προπονητής της εθνικής ομάδας “η Ελλάδα έπαιζε με βάθος στην άμυνα και με αντεπιθέσεις. Τέρμα πια να αμυνόμαστε συνεχώς και να περιμένουμε πότε να βρούμε την ευκαιρία να αντεπιτεθούμε. Να αλλάξουμε. Να κάνουμε επιθετικό παιχνίδι”.

Κουφό. Απίστευτο. Να γίνει, δηλαδή, Αγγλία και Ισπανία η Ελλάδα. Γερμανία και Γαλλία. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Ή, ο άνθρωπος παλάβωσε ή, το παίζει Σαμαράς και Τσίπρας.

Ο ίδιος ο Ρανιέρι παραδέχεται ότι η Ελλάδα σαν Ελλάδα, δηλαδή με παρτιζάνικο ποδόσφαιρο πήρε το Ευρω. Και ο τρόπος που παίζει, δηλαδή η τακτική για να υποκλέπτει αποτελέσματα δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα. Πώς θα γίνει η αλλαγή; Όταν, μάλιστα, λέω εγώ, η Ελλάδα σήμερα διαθέτει υλικό παικτών κατώτερο απ' εκείνο του 2004.

Διαβάστε ακόμα:

Ενα «καφενείο» άλλαξε τη μοίρα της εθνικής