Ο ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Πηγή: Intime
 

Είμαι ευχαριστημένος, δήλωσε ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Περίεργο. Βελτιώθηκε η ομάδα, πρόσθεσε ο Ιταλός προπονητής της εθνικής ομάδς. Περίεργο. Η κριτική του προπονητή ασφαλώς αναφέρεται στην απόδοση των ποδοσφαιριστών κι όχι απαραίτητα στο αποτέλεσμα που πήραν. Όπως και να 'χει, κι αν δεχθούμε ότι ο Ρανιέρι είναι ειλικρινής, τα λόγια του προβληματίζουν.

Το περί ειλικρίνειας το αναφέρω διότι συνήθως, για να μην πω κατά κανόνα, ο προπονητής, δηλαδή ένας επαγγελματίας σε μια δουλειά τόσο φλου, τόσο αφηρημένη, λέει, ό, τι τον συμφέρει. Πιθανότατα, και δεν είναι καθόλου περίεργο, ο Ρανιέρι να ανησύχησε περισσότερο στο δεύτερο ματς απ' ότι στο πρώτο. Αυτός, όμως, για να δείξει ότι είμαστε σε καλό δρόμο, είπε ότι βελτιωθήκαμε.

Ποδόσφαιρο είναι αυτό. Αν βγάλεις από τη μέση το αποτέλεσμα, το 1-1, το μαύρο το κάνεις άσπρο και αντίθετα. Άσε ότι η απάτη στο ποδόσφαιρο είναι να σταθείς στο αποτέλεσμα όταν το 1-1 θα μπορούσε να ήταν 1-0 και 2-0, όπως και 1-2. Επιμένω: Ο πτυχιούχος απατεώνας είναι εκείνος που θα βγάλει συμπέρασμα από το τελικό αποτέλεσμα και θα αγνοήσει τα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας που δεν είναι απαραίτητο σ' ένα συγκεκριμένο ματς να επηρέασαν στη νίκη ή, την ισοπαλία και την ήττα.

Έστω, όμως, να λάβουμε υπ' όψιν το αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα. Δύο αγώνες, ένας πόντος. Η αποτυχία. Και στο τρίτο ματς, την Τρίτη η Ελλάδα να χάσει από την Βόρεια Ιρλανδία, με ακόμα... βελτιωμένη εμφάνιστη. Τι γίνεται, μετά από δύο γκέλες στο Καραϊσκάκη από κατώτερες ομάδες; Ο κινδυνος του μεγαλύτερου διασυρμού. Να αποκλειστεί η εθνική σ' ένα όμιλο όπου μετέχουν ομάδες πατσαβούρες. Ομάδες Β' εθνικής.

Διαβάστε ακόμα:

Πήγε ταμείο η εθνική