ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΟΤΑΝ Ο ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ ΕΚΒΙΑΣΕ ΤΗΝ ΑΕΚ!

Πηγή: Intime
 

Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για εκβιαστή όταν έπαιζε στην ΑΕΚ. Η συμπεριφορά του στα 8 χρόνια που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας ήταν άψογη.
Να, όμως, που μια φορά φόρα παρτίδα εκβίασε: “Δεν παίζω, αν...”. Και, μάλιστα, ο εκβιασμός του έγινε επί προεδρίας Λουκά Μπάρλου, ενός παράγοντα με σιδερένια
πυγμή. Και πέρασε του Σέρβου!

Αποκαλύπτουμε ένα επεισόδιο, με αφορμή ότι σα σήμερα 20 Οκτωβρίου, το 1999, πέθανε ο μεγάλος Λουκάς Μπάρλος. Συνέβη πριν από 36 χρόνια, αμέσως μετά το θάνατο του ηγέτη της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας Γιόζιπ Μπρος, του πασίγνωστου Τίτο, τον Μάιο του 1980.

Έπεσε σαν κεραυνός η απαίτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς. “Λόγω πένθους δεν μπορώ να παίξω, εκτός κι αν όλη η ομάδα, όλοι οι παίκτες φορέσουν μαύρο περιβραχιόνιο...”.

Απίστευτο! Τι σχέση έχει η ΑΕΚ με τον Άρη Βελουχιώτη της Γιουγκοσλαβίας; Ύστερα είναι και το άλλο. Στην Ελλάδα κυβέρνηση είναι η ΝΔ, δηλαδή δεξιά, και σίγουρα να αντιμετώπιζε πρόβλημα η ΑΕΚ, όσο και προσωπικά ο Μπάρλος, αν οι παίκτες σε αγώνα στη Φιλαδέλφεια πενθούσαν έναν ξένο πολιτικό, μάλιστα αριστερό.

Αυτό που ζήτησε ο Μπάγεβιτς δεν άρεσε και στους συμπαίκτες του. Ήταν αμετάπειστος ο Ντούσαν, όμως. “Δεν παίζω! Μόνον αν η ΑΕΚ βγει στο γήπεδο με μαύρα περιβραχιόνια...”. Ο Μπάρλος συμφώνησε!

Και ο κόσμος στις εξέδρες δυσφόρησε βλέποντας τους ποδοσφαιριστές τους να τιμούν την μνήμη του...Τίτο. Μια ακόμα λεπτομέρεια. Ο Κώστας Σισμάνης, ένας από τους ελάχιστους επιφανείς αθλητικούς συντάκτες στην Ελλάδα, καραδεξιός του κερατά, έκανε ακραία και επιθετικά σχόλια από την τηλεόραση της ΥΕΝΕΔ, το κανάλι του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, σε βάρος της ΑΕΚ.

Κλείνω με κάτι τελευταίο: Ο μακαρίτης διευθυντής ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση Κώστας Σισμάνης ως έφεδρος ανθυπολοχαγός, 20 χρονών, είχε υπηρετήσει στην ελληνική πρεσβεία της Γιουγκοσλαβίας επί Τίτο! Γι' αυτό έπαιζαν υποψίες ότι είχε σχέσεις με την ΚΥΠ. Άσχετο αυτό.

Διαβάστε ακόμα:

Η μεγάλη γκέλα του Λουκά Μπάρλου