ΤΟ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΠΗ

 

Η Μπάγερν τα κάνει όλα και συμφέρει. Θες να δεις κάθετο ποδόσφαιρο; Παράλληλο, οριζόντιο, τεθλασμένο, σβαρνιστό, στριφογυριστό; Το κάνει η Μπάγερν. Κι όχι μόνο το κάνει. Το κάνει καλύτερα από τον άλλο. Τώρα μπορώ να αντιληφθώ την αναγκαιότητα της πρόσληψης του Γκουαρδιόλα. Το ίδιο, φαντάζομαι, και ο πρόεδρος Ρουμενίνγκε που τον έκραζε την προηγούμενη σεζόν που και που.

Πήρανε, λοιπόν, τον Γκουαρδιόλα διότι τα παληκάρια δεν ξέρανε το τίκι τάκα. Αυτό το στυλ της Μπαρτσελώνα, το εκνευριστικό τίκι τάκα που κάνει τον άλλονα μαλάκα. Ετσι που λες, πήρανε αυτόν τον ποδοσφαιρικό γιάπη, ο οποίος όταν έφυγε από τη Βαρκελώνη, είχε αράξει σε πολυτελές διαμέρισμα στη 5η λεωφόρο της Ν. Υόρκης κι έκανε τους λογαριασμούς του.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ούτε για την Μπάγερν ούτε για τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Δουλεύουν σε λεπτομέρειες. Εκεί που λές ότι η Μπάγερν μάς έδειξε όλο της το μεγαλείο με τον Χάινκες, όταν πήρε το τρεμπλ, έρχεται ο Πεπίτο και ρίχνει συνεχώς νέο καύσιμο στη φουφού. Προσθέτει νέες πενιές στο ρεπερτόριο. Η ομάδα τρώει γκολ μια φορά το τρίμηνο και χθες ισοπέδωσε την ανεβασμένη Ρόμα μέσα στο σπίτι της. 7-1, κύριε και ήταν λίγα. Θύμισε το Βραζιλία - Γερμανία 1-7.

Οτι και να πεις είναι λίγο. Τεράστια η Μπάγερν, κύριε. Μαγευτική σε στιγμές, όμως τρομακτική κατά βάση. Ενα τέρας που έχει γίνει πολυδιάστατο. Ποιος μπορεί να το σκοτώσει στο δρόμο μέχρι τον τελικό;

Διαβάστε ακόμα:

Παράδοση, αντιπαράδοση στο Ολυμπιακός - Γιούβε