ΓΚΟΛ ΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΓΡΟΘΙΑ!

 

Ήτανε φιλοπαναθηναϊκός ο πρώην αρχιδιαιτητής Πειραιώτης Βασίλης Βουράκης, που το 1982 ακύρωσε σα οφσάιντ γκολ του Τάσου Μητρόπουλου στη Λεωφόρο και αντί να γίνει το 0-3 υπέρ του Ολυμπιακού το ντέρμπυ γύρισε σε 3-2 για τον Παναθηναϊκό; Δικαιολογημένο το ερώτημα αν ήταν κρυφοπαναθηναϊκός ο Βουράκης, πρώτος σε σταυρούς στις δημοτικές εκλογές του Πειραιά και για χρόνια αντιδήμαρχος, με πασοκικά ψηφοδέλτια, αλλά αποδεκτός και από τους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Κουμάντο στη διαιτησία ο Βουράκης επί παντοδυναμίας του τότε ΓΓΑ Κίμωνα Κουλούρη, κραγμένη βαζέλα και με διαπροσωπικές σχέσεις με την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Άρα, μήπως έκανε τα κέφια του Παναθηναϊκού; Κατ' αρχήν να αποκαλύψουμε ότι ο Βουράκης ήταν εθνικάκιας. Οπαδός του Εθνικού Πειραιώς.

Και αξίζει, με την ευκαιρία, να αναφέρουμε ένα ιστορικό περιστατικό. Γήπεδο Καραϊσκάκη, αγώνας Ολυμπιακού-Εθνικού. Διαιτητής ο διεθνής Τάκης Μαρίνος, Πειραιώτη, κι αυτός. Ο Βουράκης λάινσμαν, όπως έλεγαν τον πλαϊνό. Αργότερα “ο επόπτης των γραμμών” έγινε “βοηθός διαιτητού” και σήμερα λέγεται “βοηθός διαιτητής”.

Στο ματς εκείνο κέρδισε ο Ολυμπιακός μ' ένα γκολ που το έβαλε με το χέρι ο παμπόνηρος Κύπριος Παμπουλής. Ευθύνη του Βουράκη. Δεν το είδε. Δεν μπορούσε να δει το αριστερό χέρι που το τίναξε σα γροθιά ο κυνηγός του Ολυμπιακού, διότι από την πλευρά του ο λάινσμαν θα έβλεπε μόνον δεξί χέρι τεντωμένο επάνω στη μπάλλα.

Τι να κάνει ο διαιτητής, όταν βλέπει τον Βουράκη να τρέχει να πάρει θέση στο ύψος της σέντρας; Αυτό είναι το “μήνυμα” του πλαϊνού στον Μαρίνο ότι το γκολ είναι κανονικό.

Διαβάστε ακόμα:

Ομάδες χύμα στο κύμα