ΧΑΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ

πηγή: Intime
 

Δυστυχώς. Ο Παναθηναϊκός, ο αιώνιος αντίπαλος του Ολυμπιακού, σήμερα δεν είναι ισοϋψής σαν ποδοσφαιρική οντότητα, σαν εταιρεία, με τον παραδοσιακό του “εχθρό”. Δυστυχέστατα. Είναι πλήγμα για το ποδόσφαιρο, είναι έλλειμμα για το πρωτάθλημα ότι ο Παναθηναϊκός υστερεί σήμερα σαν ειδικό βάρος απέναντι του Ολυμπιακού.

Η ΑΕΚ, ομάδα Β' εθνικής, για τους γνωρίζοντες και για όσους αντιλαμβάνονται τα πιο στοιχειώδη του εγχώριου ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι, είναι σε καλύτερη μοίρα, σε σύγκριση με τον Παναθηναϊκό.

Ποιος τα λέει αυτά; Η πραγματικότητα. Ας ξεχάσουμε τι γίνεται στο γήπεδο. Και τι μπορεί να συμβεί σ΄ένα ντέρμπυ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Επί της ουσίας κρίνουμε. Και στο χορτάρι δεν βγαίνει η αλήθεια και το όποιο επιχειρηματικό εκτόπισμα μιας ΠΑΕ.

Μια κουβέντα που τα λέει όλα. Ο Ολυμπιακός είναι μια υγιής, ανώνυμη εταιρεία. Ο Παναθηναϊκός είναι προβληματική εταιρεία. Να πάμε παρακάτω;

Ο Παναθηναϊκός, δυστυχώς, δεν είναι σε θέση να κάνει συμβόλαια παικτών με περισσότερα του ενός εκατομμυρίου το χρόνο. Ο Ολυμπιακός άνετα ξεπερνάει στην απόκτηση παικτών τα 10 και τα 20 εκ. τη σαιζόν. Να πάμε παρακάτω;

Ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο βάζει πλέον στο ταμείο του 30 και 40 εκ. από παραχωρήσεις ποδοσφαιριστών, ο Παναθηναϊκός όχι περισσότερα από 5 εκ. και αυτό θα έχει αποτέλεσμα να εξασθενήσει αγωνιστικά.

Η Ιστορία για δεκαετίες είχε αποφασίσει να τοποθετεί στην κορυφή το ζευγάρι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Ο ένας αιώνιος, έχοντας εξασφαλίσει το πρωτάθλημα χωρίς αντίπαλο στην Ελλάδα, παίζει σε άλλο ταμπλώ. Ο άλλος αιώνιος έχει μείνει πίσω. Δυστυχώς.

Διαβάστε ακόμα:

Τερματοφύλακας του ΠΑΟ ο μέγιστος των Ελλήνων