ΠΟΣΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ;

ΠΗΓΗ: Intime
 

Η Γιουβέντους δεν είναι αυτή που ξέραμε. Όπως και ο Ολυμπιακός δεν είναι αυτός που ξέραμε για δεκαετίες στην Ευρώπη. Το πρώτο. Ο πρωταθλητής έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Καμμία σημασία ότι οι περισσότεροι ήρθαν χθες, προχθές και αύριο θα φύγουν. Ότι, δηλαδή, δεν έχουν προλάβει να δεθούν με τον... σύλλογο που λένε οι ρομαντικοί. Δεν ταυτίζονται με τη φανέλλα. Σημασία έχει ότι παίζουν για πάρτη τους, ότι έχουν προσωπικό κίνητρο να διακριθούν, για να πάνε πιο υψηλά, να παίξουν σε ομάδα υψηλώτερου επιπέδου από τον Ολυμπιακό.

Μη λέμε μεγάλες κουβέντες. Να, όμως, που αυτή η Γιουβέντους, όπως την ζυγίζεις σήμερα, εύκολα λες ότι δεν έχει τύχη στην Ευρώπη. Αν, δηλαδή, προκριθεί από τον όμιλο και φάει τη θέση του Ολυμπιακού, μάλλον είναι απίθανο να προχωρήσει στη συνέχεια.

Παγκόσμια ονόματα ο Χιλιανός Βιδάλ και ο Αργεντινός Τέβες. Και λοιπόν; Παγκόσμιες μετριότητες στο ματς, με τον Ολυμπιακό. Τίποτα και ο άλλος, ο ψηλέας ο μαύρος Πογκμπά, ο Γάλλος.

Έχασε ο Ολυμπιακός. Δεν πειράζει, λέω. Συμβαίνουν. Μπάλλα είναι. Το αυτογκόλ του Ρομπέρτο είναι η αποθέωση της κωλοφαρδίας. Ο απόλυτος ορισμός της κακοτυχίας. Ντούμπλεξ κεφαλιά, συμμετοχή στο γκολ είχε και το δοκάρι. Δαιμονική φάση, που σου διαλύει τα κλαπέτα.

Μετράει ότι ο πρωταθλητής στάθηκε ακομπλεξάριστος και απαιτητικός. Με τη δική μου ανάγνωση του παιχνιδιού αυτό λέγεται νίκη! Πρόοδος. Εξέλιξη. Ένα βήμα πιο μπροστά για τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη.

Αυτή είναι η δική μου άποψη για τη ήττα 3-2 από την Γιουβέντους. Και αφήνω σ' άλλους να ψάχνουν και να κάνουν υπολογισμούς με το κομπιουτεράκι. Πώς θα κάτσουν τα αποτελέσματα για να προκριθεί ο Ολυμπιακός. Περισσότερο από την πρόκριση έχει σημασία πόσο η ομάδα δείχνει ευρωπαϊκή, είτε προκριθεί, είτε όχι.

Διαβάστε ακόμα:

Ηταν ο Ολυμπιακός της Ευρώπης