ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

πηγή: Intime
 

Την περασμένη σαιζόν ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός Ευρώπης. Κι αυτή την σαιζόν τι έκανε; Τίποτα. Γιατί; Δεν έχει ομάδα για περισσότερα πράγματα απ’ αυτά που έχει δείξει. Δεν έχει στο ρόστερ του παίκτες για να τον πάμε παραπέρα στην Ευρώπη. Μέχρι εδώ ήτανε.

Όπως έχασε 2-1 στη Λεωφόρο από την Στάνταρ, παρ’ ό,τι προηγήθηκε 1-0, έτσι «έδωσε» το 3-2 στην Αϊντχόβεν, η οποία βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ. Τα έχουμε πει. Κέντρο Διερχομένων η άμυνα. Κι όχι μόνον!

Αδύναμη, πολύ αδύναμη η αμυντική τετράδα του Παναθηναϊκού, όμως το πιο ανησυχητικό είναι ότι η ομάδα πάσχει ολόκληρη σε αμυντική συμπεριφορά. Με συνέπεια να επιβαρύνονται οι μέτριοι αμυντικοί Τριανταφυλλόπουλοι, Κουτρουμπήδες, Ρισβάνηδες. Πώς να άντεχε η τετράδα Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Μέντες, Σίντελφερντ, με αντίπαλο όχι μεγάλης αξίας αλλά της ολλανδικής ποδοσφαιρικής αντίληψης;

Της ολλανδικής σχολής είναι και ο Γιάννης Αναστασίου. Παίζουμε για να φτιάξουμε φάσεις, κυνηγάμε το γκολ. Γι’ αυτό Παναθηναϊκός και Αϊντχόβεν μάς έδωσαν ένα παιχνίδι χωρίς φοβίες, χωρίς σκοπιμότητες. Ένα πήγαινε – έλα και από τις δυο ομάδες. Το χαιρόσουν.
Ο Παναθηναϊκός, όμως, έχει πρόβλημα και για μια φορά ακόμα το πλήρωσε. Πρόβλημα αμυντικό. Και λόγω ανεπαρκούς αποτελεσματικότητας η αμυντική γραμμή και λόγω απουσίας εκπαίδευσης αμυντικής σκέψης σ’ όλη την ομάδα.

Μπράβο στον Παναθηναϊκό που στην Ευρώπη παίζει ανοικτά, ευρωπαϊκά, βγαίνει συνεχώς μπροστά, κάνει ευκαιρίες, όμως για τους γνωστούς οικονομικούς λόγους είναι λίγος για περισσότερα πράγματα.

Διαβάστε ακόμα:

Παραλίγο διπλό στο χαλαρό!