ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Κερδίζει η Ελλάδα το πρωτάθλημα Ευρώπης το 2004 και πετυχαίνει τη μεγαλύτερη χορηγία. Ποια είναι αυτή; Άσε στην άκρη το θρίαμβο τον αναπάντεχο. Η δουλειά ήταν ότι για τα προσεχή δέκα χρόνια η Ελλάδα στις κληρώσεις της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ αντιμετώπιζε ομάδες ισάξιες ή, και κατώτερες. Και κατάφερε να τη χώνεται στα τελικά των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων. Αυτή ήταν η επί της ουσίας μεγάλη και πανάκριβη χορηγία.

Το παραμύθι τελείωσε. Έφθασε η Ελλάδα, το καφενείο της Ελλάδος να χάσει στο Καραϊσκάκη από τα Νησιά Φερόε. Θυμάμαι ότι ο μακαρίτης Παναγούλιας είχε απειλήσει να εγκαταλείψει από προπονητής της εθνικής ομάδας μετά από μια ισοπαλία εκτός έδρας στη Μάλτα. Τότε, που ακόμα η εθνική δεν είχε γίνει πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Επιστρέψαμε εκεί που βρισκόμασταν και ακόμα πιο πίσω. Με τον αποκλεισμό από το Ευρω 2016 χάνεται οριστικά και η χορηγία που λέγαμε, το αβαντάζ που είχαμε στις κληρώσεις μουντιάλ και Ευρω.

Ήττα, ρε, από τα Νησιά Φερόε; Το παραμύθι τελείωσε. Η ψευδαίσθηση ότι κάποιοι είμαστε, ότι κάναμε ένα βήμα παραπάνω, τέλος. Απίστευτο. Αληθινό και απίστευτο. Ήττα εντός έδρας από τα Φερόε.

Διαβάστε ακόμα:

Ομάδα χωρίς αφεντικό η Εθνική