ΤΑ ΓΚΟΛ ΔΕΝ ΑΓΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΟΡΕΡ!

 

Είχε γίνει χαμός με το χιλιοστό γκολ του Πελέ. Ποιος ασχολείται σήμερα. Κανένας δεν το θυμάται. Ίσως και ο ίδιος ο βασιληάς. Δεν πέρασε, άλλωστε, στην αιωνιότητα ο Πελέ γιατί έφθασε τα 1.000 γκολ, ούτε γιατί τα ξεπέρασε. Λέω για το νέο ρεκόρ του Μέσι.

Αυτοί που δεν ξέρουν από μπάλλα ασχολούνται με τα… στατιστικά. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Βαρειά κουβέντα, σου λέω. Ο Πελέ είναι ο Πελέ, ο Μαραντόνα είναι ο Μαραντόνα και ο Κρόϋφ είναι ο Κροϋφ, άσχετα σε ποια ομάδα δοξάστηκαν , όπως αν πήραν ή, έχασαν τίτλους και διακρίσεις. Και πόσα γκολ πέτυχαν.

Ο Μέσι, λέει, έκανε χατ-τρικ στο ματς της Μπαρτσελώνα με την Σεβίλη και ξεπέρασε το μύθο του Τέλμο Θαρα, τα 251 γκολ του τσιγγάνου. Ο Αργεντίνος έπιασε τα 253 γκολ.

Υπάρχουν κάποια αλλά, αόρατα στοιχεία που στέλνουν στο χώρο του μύθου έναν αθλητή, έναν καλλιτέχνη, έναν πολιτικό. Κι ένα από τα εν λόγω στοιχεία δεν είναι τα γκολ, παρ’ ότι το επικυρίαρχο γεγονός στο ποδόσφαιρο είναι η μπάλλα να φθάσει στα δίχτυα.

Ο Μέσι είναι πλέον πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Ισπανίας, κορυφαίος σκόρερ της Μπαρτσελώνα, αρχισκόρερ στο τσάμπιονς ληγκ και στα ντέρμπυ με την Ρεάλ. Το μέλλον θα δείξει. Δεν το ξέρουμε ακόμα. Αν θα φθάσει, το όνομα του στους ουρανούς, δίπλα στους Πελέ, Μαραντόνα.

Διαβάστε ακόμα:

Το άλογο της επανάστασης