ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΣΤΑ... ΠΙΣΤΟΛΙΑ!

 

Ο καπετάνιος και ο τίγρης παρακολούθησαν μαζύ, δίπλα δίπλα το παιχνίδι ΑΕΚ – Επισκοπής. Είναι το χωριό του Ρεθύμνου η Επισκοπή που γεννήθηκαν οι Βαρδινογιάννηδες. Η οικογένεια που σήμερα στην Ελλάδα αποτελεί την πρώτη οικονομική δύναμη, όχι μονάχα στις μπίζνες. Μόνον στη μπάλλα δεν τα πήγαν καλά οι Βαρδινογιάννηδες. Πολιτικά, μηντιακά, κοινωνικά έχουν υψηλή, την πιο υψηλή επιρροή.

Ποιο είναι το θέμα μας. Λέμε αυτοί οι δυο είναι στα μαχαίρια. Το λέμε γι’ αυτούς που βρίσκονται σε πόλεμο. Που έχουν τσακωθεί. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι κάποτε Γιώργος Βαρδινογιάννης και Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν «στα πιστόλια», όχι απλά «στα μαχαίρια».

Κάποιος αφελής βλέποντας χθες το κολλητηλίκι στο ΟΑΚΑ του 63χρονου Τίγρη και του 78χρονου καπετάνιου εύκολο είναι να φανταστεί ότι έχουν καλές σχέσεις. Σήμερα, ναι. Όχι και προχθές, τότε που ήταν αντίπαλοι στη μπάλλα.

Γνωστά πράγματα αυτά στην πιάτσα. Δυο άτομα να είναι για χρόνια αυτοκόλλητοι και ξαφνικά την άλλη μέρα να γίνονται μισητοί εχθροί. Αιώνιοι αντίπαλοι. Το ‘χουμε δει το έργο σε διάφορες εκδοχές. Να σου πω για την περίπτωση του πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού και του Μελισσανίδη, που εδώ και 10 χρόνια έχουν έρθει πολύ κοντά.

Τι είχε γίνει μια φορά, πάλι στο ΟΑΚΑ. Ντέρμπυ Παναθηναϊκού – ΑΕΚ. Τα προηγούμενα στις διαπροσωπικές σχέσεις των προέδρων Παναθηναϊκού και ΑΕΚ είναι πια οριακό σημείο. Η κατάσταση δεν ελέγχεται. Κύρια πηγή της κόντρας είναι η ...διαιτησία, περισσότερα δεν είναι ανάγκη να αναφερθούν, μετά από τόσα χρόνια.

Ουδείς περίμενε ότι ο Μελισσανίδης θα πήγαινε στο γήπεδο. Η παρουσία του θα ήταν από μόνη της πρόκληση. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, που γι’ αυτόν ήταν θέμα τιμής να είναι παρών στο ντέρμπυ, εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ και κάθισε σ’ ένα χώρο όπου τον είχαν καταλάβει προηγουμένως 37 ένοπλοι μπράβοι. Δεν έγινε κανένας τσαμπουκάς με τίποτα μαχαιροβγάλτες κρητικούς.

Διαβάστε ακόμα:

Η μνημειώδης καραπαπαριά του Καραπαπά