ΕΤΣΙ ΞΕΣΚΙΖΑΝ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ

 

Πουτάνα Ελλάδα. Ξερά τα γεγονότα. Αναλαμβάνουμε τη διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου, το 1997, στο ΟΑΚΑ. Προϋπολογισμός 1,9 δις δραχμές. Η δουλειά πήγε στα 19-20 δις δραχμές. Γιατί τόσο μεγάλη υπέρβαση; Είπαμε. Πουτάνα Ελλάδα.
Μετά από χρόνια το Ελεγκτικό Συνέδριο πλακώνει τους καταλογισμούς. Τόσα αυτός ευθύνεται, τόσα εκείνος, όλοι αυτοί που είχαν την ευθύνη της ρεμούλας.
Το κράτος, δηλαδή, ζητάει πίσω τα λεφτά του απ’ αυτούς που αδικαιολόγητα τα σκόρπισαν τα πακέτα.

Πουτάνα Ελλάδα. Ούτε ένας, λέω ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ, δεν θα πληρώσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ευρώ. Γιατί; Με νομοθετική πράξη η Βουλή απάλλαξε γραμματείς και φαρισαίους. Ρώτησα έναν κομματικό, δεν λέω ποιανού κόμματος. Γιατί να πω; Όλα είναι ίδια, όλα παίζουν λαμογιάρικα. Τα στελέχη τους λαμογιάρουν, δηλαδή. Τι έγινε, ρε; Να σου πω τι μου είπε.

«Τι φταίω εγώ; Εμένα το κόμμα με τοποθέτησε στην επιτροπή».

Αυτός που δηλώνει ανεύθυνος είναι διπλά υπεύθυνος. Επειδή υποτίθεται ότι το κόμμα του τον όρισε εκπρόσωπο για να ελέγχει. Για να βλέπει τι γίνεται. Κι αυτός τι έκανε; Έπαιρνε προσκλήσεις δωρεάν, στους αγώνες, στις εκδηλώσεις. Έβαλε 10-20 δικούς του σε επιτροπές που χαρτζηλικωνόντουσαν. Κονόμησε από ψιλοαρπακτές κι αυτός για δουλειές, για προμήθειες αχρείαστες.

Να, γιατί ο Πάγκαλος είχε πει «Μαζύ τα φάγαμε». Όλοι, δηλαδή, άλλος λίγο, άλλος πολύ, κάτι φάγαμε. Γιατί; Επειδή είμαστε μπουρδέλο. Και το ΠΑΣΟΚ του Πάγκαλου παρίστανε την κυβέρνηση του μπουρδέλου.

Λέμε για το «Αθήνα 1997». Αν ανοίξουν οι φάκελλοι του Αθήνα 2004, ε, τότε η μισή Ελλάδα θα φύγει από τη χώρα. Εκτός κι αν τη στήσουν στην πλατεία Συντάγματος, σαν τους Σύριους, και ζητήσουν πάλι νομοθετική πράξη απαλλαγής από τη Βουλή.

Διαβάστε ακόμα:

Βουτήξτε, δεν σας βλέπει κανένας!