ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΚΑΙ ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

 

Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ κόντρα στην Λίβερπουλ. Μέσα στα τρία κορυφαία ντέρμπυ στο σύμπαν του ποδοσφαίρου. Τα άλλα δύο είναι Μίλαν- Ιντερ, Μπαρτσελώνα- Ρεάλ. Όταν συναντιώνται αυτά τα τρία θηριώδη ζευγάρια, τότε έχεις τον ορισμό του ντέρμπυ.

Μπάνισες Γιουνάϊτεντ- Λίβερπουλ; Μια ερώτηση πρώτα. Τι θα πει «Δράμα»; Μάθαμε να έχουμε ταυτίσει τη λέξη οικονομία με την έννοια της τσιγκουνιάς. Καμμία σχέση. Οικονομία σημαίνει διαχείριση του χρήματος, όχι δεν ξοδεύω. Απεναντίας. Μέσα στη διαχείριση είναι και το ξοδεύω, όχι το σκορπάω, και το επενδύω, και το ρισκάρω.

Η λέξη δράμα προέρχεται από τη λέξη δράση, όχι το αντίθετο, δηλαδή όχι η δράση από το δράμα. Έχουμε μάθει να’ναι το δράμα συνώνυμο της τραγωδίας, της καταστροφής, του κλάματος.

Πάς σινεμά και θες δράση. Το ίδιο και στο γήπεδο. Μαντσεστερ-Λιβερπουλ, δύο ομάδες ιστορικές, που σήμερα είναι εκτός κόλπου. Πολύ κάτω από το όνομά τους. Κι όμως! Δύο αντίπαλοι που δεν κτυπάνε πρωτάθλημα σε αποζημίωσαν με το παραπάνω στο ντέρμπυ τους. Οι συγκρίσεις απαγορεύονται. Με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό που κυνηγάνε το πρωτάθλημα και δεν βλέπονται.

Διαβάστε ακόμα:

Αφού σίγησε το βαρύ πυροβολικό