ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΧΟΝΤΡΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Είμαστε ποδοσφαιράκηδες, άρα σνομπάρουμε το ντόπιο πρωτάθλημα και τη βρίσκουμε στο τσάμπιονς ληγκ. Όπως ο θεατρόφιλος κυττάει τη λίστα των παραστάσεων στις αθηναϊκές σκηνές, έτσι κι εμείς ρίξαμε μια ματιά στην κλήρωση του τσάμπιονς ληγκ. Τι έχουμε να δούμε. Ποιες αναμετρήσεις μας περιμένουν. Ποιοι θα κτυπηθούν με ποιους.

Να στο πω αμέσως. Η δουλειά πάει στο να γίνει ένα πολυεθνικό πρωτάθλημα, κανονικό πρωτάθλημα, με 20 ομάδες, με δυο ομίλους των 14 ή, 16 ομάδων, δεν ξέρω, κανένας δεν ξέρει πως θα κάτσει η τράπουλα. Τι λέω;

Γίνεται, που λες, η κλήρωση και πέφτουν, όπως και πέρυσι, στην ίδια φάση, Μάντσεστερ Σίτυ-Μπαρτσελώνα και Σάλκε-Ρεάλ. Και Παρί Σαιν Ζερμαίν-Τσέλσυ, όπως πέρυσι επίσης, στα προημιτελικά. Οι ίδιοι, δηλαδή, με τους ίδιους. Πού είναι το περίεργο, όταν στην αφρόκρεμα της Ευρώπης κυκλοφορούν οι ίδιες ομάδες. Οι οποίες ίδιες έχουν μια διαφορά κλάσεως από καμμιά 40αρια, 50αρια ομάδες που μπαίνουν, που προσπαθούν να τη χωθούν κάθε χρόνο στους “32” των ομίλων του τσάμπιονς ληγκ.

Κάποτε ήταν το κύπελλο πρωταθλητριών, πριν 60 χρόνια που ξεκίνησε και σ' ένα καζάνι βρισκόντουσαν ομάδες από Αγγλία και Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία, με ομάδες από Μάλτα και Λουξεμβούργο, Ελλάδα και Τουρκία, Αλβανία και Νορβηγία, δηλαδή χώρες τότε με υπανάπτυκτο ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο ευρωπαϊκό. Έγινε το τσάμπιονς ληγκ, το 1992, άλλαξε στη συνέχεια το σύστημα της διεξαγωγής του, αλλά δεν πάει άλλο.

Θέλει, δεν θέλει η ΟΥΕΦΑ θα υποχρεωθεί από τα πράγματα να φτιάξει το πρωτάθλημα βιτρίνας και των χοντρών πακέτων.

Διαβάστε ακόμα:

Στημένη κλήρωση για Παναθηναϊκό