ΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΣΤΑ ΣΟΥΒΕΝΙΡ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΖΕΡΑΡΝΤ

 

Δεν είναι Μέσι ή Κριστιάνο. Δεν είναι πρόσωπο του life style ή της διαφήμισης. Είναι ο αρχηγός. Τελεία. Αυτός που υπερτόνισε την αξία του περιβραχιόνιου. Που έδωσε ακριβή έννοια στην κατά τ` άλλα υπερβολική έκφραση «παίκτης σημαία». Ο Στίβεν Τζέραρντ είναι ένα πρότυπο που σε εμπνέει να γράφεις και να λες γι` αυτόν τσιτάτα μεν σεμνά δε. Γήινα. Να του αποδίδεις αξίες που μυρίζουν παράδοση κι όχι στατιστικά για σκοράρισμα στα αντίπαλα δίχτυα και στις κατά καιρούς γνωστές λολίτες της τηλεόρασης.

Αυτό είναι πραγματικά ένα τέλος εποχής για τη Λίβερπουλ. Σηματοδοτείται από την αποχώρηση ενός ανθρώπου. Τέλος μιας εποχής που δεν ήταν η πιο επιτυχημένη στην ιστορία του συλλόγου, αλλά καθόλου ασήμαντη αν θυμηθούμε το έπος της Κωνσταντινούπολης και μερικά άλλα περιστατικά στα τελευταία 17 χρόνια που ο Τζέραρντ φόραγε τη φανέλα.

Ο Τζέραρντ στα 35 του δεν μπορεί να αποδώσει πια στο επίπεδο που θα ήθελε και το πήρε απόφαση να φύγει από τη Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν. Δύσκολη, αλλά τίμια απόφαση από έναν παίκτη που σέβεται τον εαυτό του και το κλαμπ που υπηρέτησε. Και οι δυο πλευρές κέρδισαν. Η Λίβερπουλ πουλάει παράδοση, Ανφιλντ, συγκινησιακή ατμόσφαιρα. Ολα αυτά τα εξέφραζε σχεδόν εδώ και μια εικοσαετία, αυτός ο ξανθομπάμπουρας. Οποιος βρέθηκε έστω και μια φορά στο Ανφιλντ στο διάστημα αυτό και αποφάσισε να πάρει μαζί του ένα ενθύμιο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι επέλεξε, κάτι, μια κούπα, ένα στυλό, μια φανέλλα, με τη μορφή του Τζέραρντ πάνω.

Για όλους αυτούς τους λόγους η αποχώρηση του Τζέραρντ από τη Λίβερπουλ είναι σημείο αναφοράς. Σημαντικότατο. Ιστορικό θα έλεγα. Και εμπορικό. Αλλη μια δύσκολη δουλειά που έχει μπροστά της η Λίβερπουλ, εκτός από την επιστροφή στην κορυφή, είναι να βρει ποια εμβληματική μορφή θα αποτυπώνεται από δω και πέρα στα σουβενίρ της.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί εγκατέλειψε ο Γκατούζο