ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ ΚΟΥΡΣΑΡΙΚΟ ΣΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ

 

Μεγάλης κλάσεως πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ. Κάνει πράξη αυτό που θα περίμενε κανείς να είχε ξεκινήσει πριν από χρόνια τουλάχιστον από τις ίδιες τις ΠΑΕ, μετά από την ΕΠΟ. Όπως το λέω. Πρώτα από τις ΠΑΕ διότι αυτών είναι η υπόθεση ποδόσφαιρο. Όταν δεν ενδιαφέρεται περισσότερο από κάθε άλλον η συντεχνία της, η πρώην ΕΠΑΕ, σήμερα η Σούπερ Λίγκα, τότε πραγματικά αυτό που λέγεται οργανωμένο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι ακυβέρνητο καράβι, μάλιστα πειρατικό, και όποιος μόρτης και βαρύμαγκας το κουρσεύει, λογαριασμό δεν δίνει σε κανέναν.

Γέμισε η Ελλάδα από “Ακαδημίες” ποδοσφαίρου. Σε κάθε γειτονιά. Σε κάθε πόλη. Ανεξέλεγκτα. Ασύδοτα. Ό, τι θέλει ο καθένας πουλάει. Μαγαζί είναι η “Ακαδημία”, πουλάει ένα προϊόν, τη μύηση των πιτσιρικάδων στη μπάλλα. Γιατί, όμως, να μείνει στην απ' έξω η ΕΠΟ; Γιατί η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να μην έχει τον έλεγχο με συγκεκριμένες ντιρεκτίβες, σύμφωνα με τα τσιτάτα της ΟΥΕΦΑ, όπως το κάνει ο νέος, ο ιδιωτικός ΟΠΑΠ;

Έφτιαξε το πρόγραμμα “Αθλητικές Ακαδημίες” ο ΟΠΑΠ για 10.000 πιτσιρικάδες από 7 έως 10 χρονών από 125 “σχολές”. Όποιος βλέπει στα δύο μέτρα δεν ρισκάρει αν προβλέψει ότι το έργο θα μπει σε τάξη και θα αλλάξει ο χάρτης στο αχανές σύμπαν των λεγόμενων “Ακαδημιών”. Επειδή τα οικονομικά κι όχι μόνον κίνητρα του ΟΠΑΠ είναι συγκεκριμένα και χειροπιαστά και δεν θα έχει τύχη όποια “Ακαδημία” συνεχίζει να λειτουργεί εκτός προδιαγραφών. Θα την φάει στο σκοτάδι.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Σιμόες κατεβάζει το επίπεδο της ΑΕΚ