ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

 

Το ποδόσφαιρο προσφέρεται για μπούρδες. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια. Η μπουρδολογία κάνει παιχνίδι είτε η ομάδα πάει καλά, είτε έχει πέσει σε λούκι αγωνιστικό. Οι ειδικοί της συμφοράς επιτόπου θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Τις μπουρδολογίες τους.

Άλλαξε προπονητή ο Ολυμπιακός; Σε μία ημέρα, σε μία εβδομάδα οι μπουρδολόγοι ανοίγουν τα κιτάπια τους και διαφωτίζουν τον κόσμο. Αν είναι δυνατόν μια ομάδα να αλλάξει ταυτότητα, να δείξει αυτό που δεν είχε δείξει μέχρι σήμερα. Να αφομοιώσει άλλη τακτική. Να γίνει πιο αποτελεσματική.

Ο Μίτσελ, λέει, έπαιζε επιθετικά, μάλλον δεν έδινε σημασία στην άμυνα. Ο Ισπανός είχε προγράψει τον Ντοσεβί, τον Αφελάι, τους οποίους αξιοποίησε ο Περέιρα. Μπούρδες. Κι αν αύριο ο Πορτογάλος προπονητής που είναι ακόμα στο χοντρό ψάξιμο, τους Αφελάι, Ντοσεβί, τους αφήσει έξω από την ενδεκάδα, τι θα μας πουν οι μπουρδολόγοι;

Ο Ζαρντίμ έπαιζε αμυντικά, ο Μίτσελ επιθετικά, ο Περέιρα αμυντικά. Αυτά είναι χοντράδες. Γενικότητες αφηρημένες. Άλλο παίζω αμυντικά, άλλο έχω αμυντική λειτουργία. Που σημαίνει ότι μια ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός που οφείλει να κάνει παιχνίδι κυριαρχίας, δεν μπορεί να  αγνοήσει την καλή αμυντική λειτουργία όλης της ενδεκάδας.

Παίζω αμυντικά, παίζω επιθετικά είναι μια αρλούμπα. Με 11 επιθετικούς μια ομάδα μπορεί να διακρίνεται για σωστή άμυνα, που είναι η απαραίτητη βάση για να έχει απαιτήσεις επιθετικής παραγωγικότητας.

Ο Ολυμπιακός και κάθε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό δεν χρειάζεται να παίζει αμυντικά ή, επιθετικά. Ο στόχος είναι να κάνει φάσεις, να είναι το αφεντικό στο παιχνίδι, να επιβάλλει το μονόλογο και να μην επιτρέπει το διάλογο με τον αντίπαλο. Η δημοκρατία είναι εχθρός του ποδοσφαίρου.

Διαβάστε ακόμα:

Τσιμπούρι στη διοίκηση ο Ματζουράκης