ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΣΧΕΣΗ ΟΦΗ-ΘΟΔΩΡΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

 

Αν είναι δυνατόν. Να έσωνε τον ΟΦΗ ο παληός του ποδοσφαιριστής Νίκος Μαχλάς. Με την ευκαιρία να πούμε γιατί ποτέ δεν έγινε η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.

Όλοι οι προπονητές που είχαν περάσει από τον Παναθηναϊκό ήθελαν τον σέντερ-φορ του ΟΦΗ Νίκο Μαχλά. “Δεν σας τον δίνω γιατί μετά θα με βρίζετε” έλεγε στα αδέλφια του Βαρδή και Γιώργο ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης, ο ιδιοκτήτης στην πραγματικότητα της ΠΑΕ της Κρήτης. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Γιώργος και το κεφάλι της οικογένειας Βαρδής επέμεναν για τον Μαχλά, όμως ο μακαρίτης Θόδωρος γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του Μαχλά έβαζε τους Μυριοκεφαλιτάκη, Καζανάκη να λένε παραμύθι φούρναρης στον κόσμο: “Δεν παραχωρείται ο Μαχλάς είναι η σημαία του ΟΦΗ”.

Ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης, που πέθανε το 1996 ήταν η ψυχή του ΟΦΗ, της πιο νοικοκυρεμένης ΠΑΕ, καλύτερα και από τον Παναθηναϊκό, όσο αφορά τις οικονομικές της υποχρεώσεις σε παίκτες, προπονητές, εφορία, ΙΚΑ και σία. Όλοι ήταν πληρωμένοι στην ώρα τους. Ο επίσης μακαρίτης δικηγόρος Δραμουντάνης με τη βαλίτσα κουβαλούσε τα πακέτα από την Αθήνα για πάρτη του ΟΦΗ.

Χάρισμα του Θόδωρου Βαρδινογιάννη καθ' ολοκληρίαν, είναι και το γήπεδο στον ΟΦΗ.

Έτσι, λοιπόν, έμαθε να κυκλοφορεί στην ποδοσφαιρική πιάτσα ο ΟΦΗ. Να μη στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις, στον κόσμο του, αλλά στον “θείο” Θόδωρο.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί οι διαιτητές θα σφυρίζουν πάντα «έτσι»