Ο ΠΡΩΤΟΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ» ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

Υποτίθεται ότι το ΠΑΣΟΚ, το σοσιαλιστικό κίνημα, με αρχηγό τον αντιαμερικάνο και αντιευρωπαίο Ανδρέα Παπανδρέου, έκανε την πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα. Συνέβη τον έβδομο χρόνο της μεταπολίτευσης, με τις εκλογές στις 18 Οκτωβρίου το 1981. Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου εμφανίζεται στον 5ο όροφο της ΓΓΑ, επί της Πανεπιστημίου, ως υπουργός αθλητισμού ο μακαρίτης Γιώργος Κατσιφάρας (φωτό). Φοβερά πράγματα.

Δεν υπήρχε θέση υφυπουργού αθλητισμού. Μέχρι τότε τη δουλειά την έβγαζε ο ΓΓΑ, που υπαγόταν στον υφυπουργό προεδρίας, από το 1974 μέχρι το 1981 ήταν ο αδελφός του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο Αχιλλέας. Κολλητάρι του Ανδρέα ο κομψός και δονζουανικός Κατσιφάρας, κουστουμάτος, με τις κολώνιες του και το λουλουδικό στο πέτο, έρχεται να ενημερωθεί. Να “παραλάβει” από τον επίσης μακαρίτη ΓΓΑ Κώστα-Κοκό-Παπαναστασίου.

Οι δημοσιογράφοι περιμένουν στο διάδρομο, όσο κρατάει, τουλάχιστον μια ώρα, η συνάντηση Παπαναστασίου-Κατσιφάρα. Ανάμεσα στους δύο άνδρες εντελώς διαφορετικούς σ' όλα. Σοσιαλιστής της πλάκας ο Κατσιφάρας, ένας δανδής νυχτόβιος, μπουζουκόβιος, που αρέσκοταν να κάνει παρέα με βιομήχανους, εφοπλιστές, γνήσιος καραδεξιός, εντελώς άσχετος με τον αθλητισμό.

Ο δε Παπαναστασίου, λάτρης και γνώστης του αθλητισμού, του στίβου, κυρίως, μια ζωή αριστερών φρονημάτων, ένας άνθρωπος αληθινά προοδευτικός, αποδεκτός στο χώρο από τους πάντες.

Τελειώνει η “ενημέρωση” Παπαναστασίου στον Κατσιφάρα και αμέσως οι 5-6 δημοσιογράφοι που έκαναν το ρεπορτάζ ΓΓΑ μπουκάρουν στο γραφείο του Κοκό. Βροχή οι ερωτήσεις στον φίλτατο Παπαναστασίου. Τι έγινε; Τι του είπες; Πώς σου φάνηκε; Φοβερά πράγματα.

Ο Παπαναστασίου άναψε τσιγάρο και έσπασε μια υποψία χαμόγελου. Σα να δίσταζε να πει αυτό που είχε έτοιμο στα χείλη του. Μετά από κάποια δευτερόλεπτα το είπε και επειδή ήταν ακόμα off the record κουβέντα του, ποτέ δεν δημοσιεύθηκε. Βγαίνει σήμερα στον αέρα.

-Πώς μου φάνηκε ο κύριος Κατσιφάρας; Σα μια κουράδα κομένη στα τέσσερα.

Διαβάστε ακόμα:

Η Αγιά Σοφιά ευλόγησε τον Σύριζα