ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΡΚΑΡΙΑΝ

πηγή: Intime
 

Θα δούμε μια άλλη εθνική ομάδα με τον πολύπειρο Σέρχιο Μαρκαριάν στον πάγκο; Δεν το ξέρεις. Μια ομάδα δεν έχει ανάγκη μονάχα τη δουλειά του προπονητή, παίζουν κι άλλα στο έργο. Με Ρανιέρι η εθνική ομάδα έπαθε τη ξευτύλα της αιωνιότητας. Έχασε στο Καραϊσκάκη ακόμα και τα Νησιά Φερόε.

Να σου πω τη μεγάλη κουβέντα. Τέτοιο κάζο, τόσες πολλές αποτυχίες η εθνική ομάδα όσες είχε με προπονητή τον Ιταλό, πιθανόν να τις γνώριζε και με τον Μαρκαριάν. Και τον Ουρουγουανό να τον αντικαθιστούσε ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Αυτά έχει η μπάλλα. Καμμία μπέσα.

Ο καλός και πετυχημένος προπονητής κάποια στιγμή είναι για φτύσιμο. Κι αυτός που θεωρείται άχρηστος κάποια στιγμή να κάνει το θαύμα. Μέχρι να πεθάνει το ποδόσφαιρο τέτοιες πλάκες θα μαγειρεύει.

Στο θέμα μας. Στον Σέρχιο Μαρκαριάν. Άνθρωπος της δουλειάς είναι. «El Mago» τον λένε. «Βλέπει» στο γήπεδο ένα πεντάλεπτο, ένα τέταρτο πριν εξελιχθεί το παιχνίδι έτσι ή, αλλοιώς. Έχει πάρει πρωταθλήματα στο Λατινική Αμερική, έχει κάνει προπονητής σε εθνικές ομάδες, την Παραγουάη, το Περού.

Καμμία ανησυχία για την ηλικία του, είναι περασμένα τα 70. Άμα ένας επαγγελματίας, σε κάθε τομέα, αγαπάει τη δουλειά του, καυλώνει ακόμα μ' αυτήν, τότε στα εβδομήνταφεύγα είναι καλύτερος από τα 60 του.

Διαβάστε ακόμα:

Λεμονόκουπα, ακόμα κι ο Κριστιάνο Ρονάλντο