ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

πηγή: Intime
 

Σημείωσε ημερομηνία, 30 Δεκεμβρίου σα σήμερα, το 1973. Φοβερά πράγματα. Έχει τελειώσει το ματς πρωταθλήματος μέσα στη βροχή Άρης-Ολυμπιακός 2-4. Μετά από 41 χρόνια, αν είναι δυνατόν, ρε, ο Άρης πήρε πίσω την απόφασή του να διαγράψει τον διεθνή τερματοφύλακα Νίκο Χρηστίδη. Συνέβη στις 18 Φεβρουαρίου 2015.

Ό,τι χειρώτερο για τον τερματοφύλακα είναι η βρεγμένη μπάλα. Σα να προσπαθεί να πιάσει με τα χέρια ψάρι μέσα στο νερό της θάλασσας. Στη διάρκεια του αγώνα ο έφορος του Άρη, παλιός ποδοσφαιριστής Ποζάνης, νταηλίκι και αγνοώντας τον προπονητή, κάνει αλλαγή τον Χρηστίδη με τον Παπαφλωράτο.

Προπονητής του Άρη ο Σέρβος Μπράνκο Στάνκοβιτς, πρώην της ΑΕΚ, που τον έστειλε στον Άρη ο χουντικός Ασλανίδης. Τα ίδια γκολ όπως ο Χρηστίδης έφαγε και ο Παπαφλωράτος που δεν ήθελε να μπει στο παιχνίδι, με το ζόρι κάθισε κάτω από τα δοκάρια.

Ο μακαρίτης Καμπάνης, αφεντικό του Άρεως την είχε στημένη στον Χρηστίδη. Διαγραφή το ίδιο βράδυ. Ομόφωνη απόφαση, που την κυνήγησε για να την απορρίψει μέχρι το Συμβούλιο Επικρατείας ο Νίκος, διότι πάντα θεωρεί τον εαυτό του ότι είναι «παιδί του Άρεως». Από πιτσιρίκι φόρεσε τη φανέλα του.

Ο Πρίντζης, Γενικός Γραμματεύς Αθλητισμού επί χούντας την διαγραφή την κάνει αποκλεισμό τριών χρόνων. Ο Στασινόπουλος, ο πρώτος μεταδιδακτορικός ΓΓΑ μείωνει την ποινή σε 8 μήνες. Τελικά, ο ερασιτέχνης Άρης, αυτός που το 1973 είχε διαγράψει τον Νίκο Χρηστίδη, ακύρωσε την απόφαση που για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες την κουβαλούσε μαρτυρικά ο βετεράνος τερματοφύλακας.

Διαβάστε ακόμα:

Του Παναθηναϊκού η πιο μεγάλη στιγμή