Η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

 

Με συνεπήρε το ντέρμπυ της κοιλάδας του Ρουρ. Πομπώδες! Το όνομα της περιοχής ανάμεσα σε τρεις ποταμούς, όπου έχουν ξεπεταχθεί κάμποσες πόλεις. Η μεγαλύτερη είναι το Ντόρτμουντ. Χαμηλά στην κατάταξη, αλλά ψηλά ποδοσφαιρικά λόγω Σάλκε, το Γκελζενκίρχεν.

Ντόρτμουντ - Σάλκε πριν λίγο στο μεγαλύτερο γήπεδο της Γερμανίας. Η τελευταία του πρώτου γύρου, πριν δυο χρόνια φιναλίστ του Champions League, Ντόρτμουντ πέτυχε περηφανή νίκη παρά το άγχος των περίπου 75 λεπτών μέχρι να ανοίξει το σκορ. Μετά το έφτασε μέχρι το 3-0. Είδα την αγωνία στις κινήσεις, την απόγνωση στις χαμένες ευκαιρίες, την ανακούφιση και την αποθέωση στα γκολ, χάρη στα κοντινά που μας έδινε ο σκηνοθέτης. Πιο άνετος ο σκόρερ του πρώτου τέρματος που είχε κρύψει κάπου πίσω από τα δίχτυα, μάσκα του Mπάτμαν και του Ρόμπιν για τον ίδιο και τον πασέρ του (φωτό).

Τέταρτη συνεχόμενη νίκη και η ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου από δω και πέρα θα κυνηγήσει την Ευρώπη. Πέρασε μια δύσκολη, αλλά και διδακτική περίοδο. Παρότι διαθέτει σπουδαίους παίκτες, προπονητή και οργάνωση δεν μπορούσε για μισή σεζόν να σταυρώσει αποτέλεσμα. Οσο πέρναγε ο καιρός οι παίκτες έχαναν σε αυτοπεποίθηση και τα πράγματα γίνονταν πιο δύσκολα. Το ίδιο και ο κόσμος της. Οσο πέρναγε ο καιρός έχανε την πίστη στην ομάδα.

Πριν ένα μήνα και κάτι ψιλά, όταν η Ντόρτμουντ έχασε εντός έδρας από την Βαυαρική Αουγκσμπουργκ, οι οπαδοί της αποδοκίμαζαν έντονα. Ο προπονητής κράτησε όλους τους παίκτες στο κέντρο για να εισπράξουν τη χλεύη. Οι πιο παλιοί πλησίασαν στις εξέδρες για να τα ακούσουν κατ` ιδίαν. Δεν απολύθηκε ο προπονητής, δεν μπήκαν παίκτες στην κατάψυξη, δεν έμειναν σπίτι τους οι οπαδοί.

Στη συνέχεια ήρθε η ανάκαμψη. Πριν λίγο όλοι ήταν εκεί και μετά τη λήξη. Ο κόσμος στην εξέδρα και οι ποδοσφαιριστές στο κέντρο για να χορέψουν λόγω της μεγάλης νίκης στο ντέρμπυ. Να γιορτάσουν την ανάκαμψη, έχοντας πολύ νωπές τις μνήμες από την ταπείνωση.

Διαβάστε ακόμα:

Φύτεψαν το δένδρο και δεν το ξέχασαν