ΘΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΠΑΕ;

 

Ό, τι είναι να γίνει θα γίνει στα προσεχή 24ωρα, για την πολυθρύλητη «εγκληματική οργάνωση» στο ποδόσφαιρο. Ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς δουλεύει εντατικά το σχετικό φάκελλο και η όλη διαδικασία δεν πρόκειται να κρατήσει περισσότερο από μία εβδομάδα. Οι κατηγορούμενοι, μάλλον οι πιθανοί κατηγορούμενοι, διότι μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει ως μάρτυρες κι όχι απολογούμενοι, απειλούνται με δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Αλλοίμονο. Δεν νοείται «εγκληματική οργάνωση» χωρίς κακουργηματική δίωξη, που θα ακολουθήσει η προφυλάκιση. Ή, η υποχρέωση του κατηγορούμενου να παρουσιάζεται μία στις τόσες στο αστυνομικό τμήμα, διότι θα του απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

Η προφυλάκιση θα γίνει διότι ο τάδε π.χ. πρόεδρος της ΠΑΕ έχει έννομο συμφέρον σαν αρχηγός της οργάνωσης ή, σα μέλος της. Δύσκολα να σταθεί η θέση ενός κατηγορούμενου όχι διαιτητή π.χ., αλλά πρόεδρου ΠΑΕ ότι δεν έχει οικονονικό συμφέρον σα δράστης της εγκληματικής οργάνωσης. Αφού κονομάει λεφτά η ομάδα του, στην οποία είναι μεγαλομέτοχος, εάν ευνοείται στο πρωτάθλημα, εάν κερδίζει συμμετοχή σε κύπελλο Ευρώπης.

Ακόμα, το νόημα της προφυλάκισης είναι να μην είναι σε θέση ο κατηγορούμενος να τελέσει νέα αδικήματα. Γι' αυτό, λέγεται, ότι παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΠΟ ο Σαρρής, για να αποφύγει την προφυλάκιση. Πώς είναι δυνατόν να συνεχίσει να δρα εγκληματικά αφού πλέον δεν είναι πρόεδρος;

Διαβάστε ακόμα:

Πήγε με την 15χρονη γιατί είναι άνδρας