ΓΙΑΤΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΝ ΚΑΥΓΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

Δεν χρειάζεται να βλέπεις και πίσω από τον τοίχο για να διαπιστώσεις ότι η κόντρα του προέδρου του Παναθηναϊκού Αλαφούζου και του προέδρου του Ολυμπιακού Μαρινάκη είναι και προσωπική και δεν αφορά μονάχα το ποδόσφαιρο. Εδώ και δυο χρόνια ο πρώην εφοπλιστής και ο νυν εφοπλιστής σκοτώνονται δημοσίως και ανταλλάσουν πυρά ακραίας θερμότητας στο όνομα της κάθαρσης στο πρωτάθλημα.

Πριν από λίγες ημέρες στο συμβούλιο της σούπερ λίγκας οι δύο άνδρες, για πρώτη φορά ο ένας απέναντι στον άλλον και μπροστά σε άλλους προέδρους και εκπροσώπους ΠΑΕ, έδωσαν ένα απίστευτο σε πεζοδρομιακές εκφράσεις ρεσιτάλ χυδαιότητας. Απομονώνουμε μία ατάκα του Αλαφούζου:

-Μαρινάκη, κινείσαι με τα λεφτά του Μητσοτάκη, που μ' έχει κυνηγήσει.

Γιατί το είπε αυτό ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αφού άκουσε τον Μαρινάκη να του λέει: «Παιδί του μπαμπά σου είσαι, ρε Καραγκιόζη». Υπ' όψιν ότι επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο ιδιοκτήτης του τότε πρώτου και μακράν με διαφορά σε ακροαματικότητα ραδιοφωνικού σταθμού, του «Σκάι», ο Γιάννης Αλαφούζος ήθελε να κάνει κανάλι.

Παρένθεση. Ο πατέρας του Αλαφούζου, ο εφοπλιστής Αριστείδης Αλαφούζος είχε αγοράσει από τον απατέωνα Γιώργο Κοσκωτά την Καθημερινή και το ραδιόφωνο του Σκάι. O πατέρας διαχειριζότανε την εφημερίδα και είχε παραχωρήσει το ραδιόφωνο στο γιο του Γιάννη. Κλείνει η παρένθεση.

Όταν ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης αντιδρούσε να στήσει και κανάλι ο Γιάννης Αλαφούζος, ο τότε ιδιοκτήτης καραβιών, εκτός εκείνων του πατέρα του, έβγαλε στον αέρα μια... επιταγή! Και υποστήριζε ότι είχε χρηματοδοτήσει το κόμμα της ΝΔ αλλά επειδή η επιταγή ήταν στο όνομα του Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός βούτηξε τα λεφτά για πάρτη του.

Επιστροφή στην ατάκα Αλαφούζου στον Μαρινάκη: «Κινείσαι με λεφτά του Μητσοτάκη». Λόγω της ιδιαίτερης σχέσης του προέδρου του Ολυμπιακού με την οικογένεια Μητσοτάκη αυτή η βρώμα, ότι ξεφυγε σαν εφοπλιστής ο Μαρινάκης με λεφτά Μητσοτάκη, κυκλοφορούσε για χρόνια στο λιμάνι. Σήμερα κανείς δεν την αποδέχεται, ότι δηλαδή με λεφτά μητσοτακέικα ο Μαρινάκης είχε αγοράσει παπόρια.

Όλοι συμφωνούν ότι ο Μαρινάκης που κληρονόμησε οκτώ καράβια από τον πατέρα του τα αυγάτησε με την αξία του. Η βρώμα δικαιολογούνταν και επειδή ο Μαρινάκης ήταν ο κουμπάρος στο γάμο της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Ισίδωρο Κούβελο, πρώην ιδιοκτήτη της ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου, εφοπλιστής κι αυτός σήμερα.

Διαβάστε ακόμα:

Κοντονή θα σου κόψουν το μουστάκι