Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ!

πηγή: Intime
 

Από τότε που έγινε πρόεδρος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έχει σταματήσει να λέει τα άντερά του σε βάρος του ποδοσφαίρου, έτσι όπως λειτουργεί στην Ελλάδα. Τα λέει σωστά, υπερβολικά, μήπως όλα όσα υποστηρίζει ελάχιστη σχέση έχουν με την πραγματικότητα; Δυστυχώς, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είναι εντός, όχι εκτός πραγματικότητας.

Η μόνη ένσταση είναι ότι ο Αλαφούζος δεν μιλάει σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Δεν αναγνωρίζει, δηλαδή, τις δεδομένες, τις ιστορικές ευθύνες του Παναθηναϊκού στη διαφθορά του πρωταθλήματος, όπως χαρακτηριστικά ισχυρίζεται. Το αν σήμερα, κατά τον Αλαφούζο, οφελείται μόνον ο Ολυμπιακός από τη νοσηρή πραγματικότητα, αυτό δεν μειώνει την ιστορική συνενοχή του Παναθηναϊκού.

Τι λέει, για παράδειγμα, η «πλευρά Παναθηναϊκού». Ότι από το 1996 το παρασκήνιο βοηθάει τον Ολυμπιακό. Το παρασκήνιο, όμως, προϋπήρχε. Χωρίς το τέρας της διαφθοράς που για χρόνια το τάιζε και ο Παναθηναϊκός δεν θα στηνόταν καμμία Παράγκα.

Κανένας δεν μπορεί να στήσει εγκληματική οργάνωση σε υγιή και στέρεη κοινωνία. Άλλο είναι το θέμα. Ποιος είναι ο λόγος που ο Αλαφούζος με συνέντευξή του στο ΒΒC ξεφώνησε το πρωτάθλημα;

Έχουμε αυτό το πρωτάθλημα που έχουμε. Αυτό που μας αξίζει. Οι καλοί, όπως αποδεικνύεται δεν έχουν τη δύναμη να επιβάλλουν τη θέλησή τους στους κακούς. Ποιο, όμως, είναι το νόημα να φτύνει ένα πρωτάθλημα ο Αλαφούζος όχι στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό; Να ενημερώσει τους Ευρωπαίους πόσο μπουρδέλο είναι η Ελλάδα ποδοσφαιρικώς. Λες και οι ξένοι Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι δεν ξέρουν τι γίνεται στην Ελλάδα.

Λοιπόν; Γιατί ο Αλαφούζος πήρε τη ντουντούκα και λέει τα ίδια και στο BBC; Πιθανόν να ελπίζει σε παρέμβαση εξωτερικά. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν γίνεται ούτε στα ανέκδοτα.

Διαβάστε ακόμα:

Κομπότης, ο Μαρινάκης των φτωχών