ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΗΜΕΡΑ, ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΤΥΣΗ ΤΟΥ!

 

Γράφει ο Βενέδικτος Παρλαβάντζας

Οταν μιλάω για τον Παναθηναϊκό, μου έρχεται πάντα στο μυαλό εκείνος ο Καλαματιανός. Καθόταν δυο σειρές πίσω από μένα στις εξέδρες της Λεωφόρου, όμως τον άκουσα καθαρά να λέει: «Τι κάνει μωρέ αυτός ο Εκης». Κιριλούμπας εγώ, γύρισα να δω ποιος ήταν ο «ανορθόγραφος» και όλοι γύρω μου θεώρησαν ότι ήμουν αλλόθρησκος. Παραλίγο να φάω ξύλο για τον «Εκης» Γκονζάλες. Τη σκαπούλαρα, στριγγλίζοντας ενστικτωδώς «Ελα, μωρή αρρώστια Εκι». Αυτό ήταν. Οταν μιλάς για την Πανάθα και έχεις έτοιμο το πρόθεμα «έλα μωρή», είσαι ντόπιος. Αλλάζουμε τώρα σκηνικό και πάμε στο Ροσάριο της Αργεντινής.

Σε μια προβλήτα στο δέλτα του ποταμού Παρανά, μια σεσλόγκ δονείται. Ο νεαρός χάνει τη μια παντόφλα του στο τρέξιμο, όμως προλαβαίνει την κλήση. H φωνή ακούγεται από την άλλη μεριά θριαμβευτική. «Αμίγκοοοοος βικτόριααααα....». Είναι ο δικηγόρος που ενημερώνει για τη νίκη στην υπόθεση που έχουν οι δυο άνδρες. Ο νεαρός αστράφτει, αλλά περιορίζεται σε μια σύσπαση του χειλιού. Μαζεύει και τη χαμένη παντόφλα του με αργές κινήσεις. Δεν πανηγυρίζει από σεβασμό στην Πανάθα. Γιατί αυτός είναι ο Εκι Γκονζάλες. Σέβεται. Βάζει γκολάρα κόστους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ στην πρώην ομάδα του και το αντιμετωπίζει σεμνά και ταπεινά. Όπως ακριβώς ζήταγε ο Κωστάκης ο Καραμανλής από τους υπουργούς του.

Τι πιο αντρικό από αυτό που συνέβη. Εντεκα εκατομμύρια πέσος για τον Εκι, ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας της μπριζόλας και της πεολειχίας. Ναι, υπάρχει τέτοια ημέρα. Η δική σου μέρα που δεν την ξέρεις γιατί έχεις γίνει μπάμιας, είναι η 14η Μαρτίου. Ακριβώς ένα μήνα αργότερα από εκείνη τη φλώρικη γιορτή του Αγιου Βαλεντίνου. Αμα η δικιά σου θελει ταρατατζούμ στις 14 Φλεβάρη να την ενημερώσεις, απαραιτήτως, για την εθνική επέτειο της τσιμπουκοδρομίας μετά μπριζολικού στα κάρβουνα. Και χθες, του αγίου φούτσου ανήμερα, μεγάλη η στύση του, 11 εκατομμύρια πέσος για τον Εκι. Κό-λα-ση!

Το δικαστήριο επιδίκασε υπέρ του Γκονζάλες αυτή την αμοιβή για τη δουλειά που είχε προσφέρει στην Πανάθα. Ακόμα τον θυμάμαι να σκοράρει μια λόμπα, ίσαμε το μπόι του Αντωνιάδη, απέναντι στην Αρσεναλ. Να βρίζει τον φούστη τον Ολυμπιακό, ο οποίος έφυγε από το κάδρο όταν ο Εκι αποφάσισε να βάλει σε αυτό τον Πεσέιρο. Χώρεσε κι εκείνο τον τύπο που μίλαγε σαν τον Μπάγεβιτς, μόνο με περισσότερες λέξεις και πιο γρήγορα. Νομίζω Βέλτις τον λέγανε.

Εντάξει, ο λατρεμένος Εκι ήταν ζοχάδας. Είχε ρίξει δυο τρία γρήγορα ντιρέκτ στον Δημήτρη Παπαδόπουλο ένα σκοτάδι. Κανένα πρόβλημα. Μέχρι και πέρυσι οι δυο άνδρες είχαν επικοινωνία μέσω skype. Διεκόπη γιατί ο ΠΑΠ βαρέθηκε να περιμένει το δωρεάν internet που είχε υποσχεθεί ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Μετά χίμηξε στον φέρελπι Φίλιππο Δάρλα γιατί τόλμησε να κάνει fair play σε κάποιο ματς. Τον δικαίωσαν οι κανόνες του ποδοσφαίρου μερικά χρόνια αργότερα που ορίζουν τον διαιτητή υπεύθυνο για το «ευ αγωνίζεσθαι». Σειρά πήρε μια μανούρα που είχε με τον Φάνη Γκέκα. Συγνώμη, αλλά ο Γκέκας έχει μαλώσει ακόμα και με τις κάλτσες του.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ. Του Παρλαβάντζα κι όχι του Κόπολα, για να τα λέμε όλα. Ο Εκι θα χαρίσει τα λεφτά στην Πανάθα!!! Ας συνεφέρει κάποιος τον Αλαφούζο να συνεχίσουμε... Πρόεδρε το μόνο που ζητάει η παιχτούρα είναι να γίνει προπονητής ή τεχνικός διευθυντής στην ομάδα. Το έχει πει από πέρυσι κι εσύ το αγνόησες το παλληκάρι. Δεν ήθελες να θυσιάσεις έναν εκ των Αναστασίου ή Φύσσα. Αν δεν μπορείς να διαλέξεις, στείλ' τους και τους δυο αδιάβαστους. Πάρε πακέτο με τον Εκι, τον Πάμπλο Γκαρσία, που παίζει με τις τάπες τόσο καιρό στη Νέα Μεσημβρία. Να σου θυμίσω, πως χωρίς να σπάσεις αυγά δεν φτιάχνεις ομελέτα. Επίσης, στα μεγάλα ζόρια κυκλοφορεί ελεύθερος στις ραχούλες της παλιάς Καλαβρίας ο Ρίνο Γκατούζο.

Αντρικές λύσεις και λόγω της χθεσινής εορταστικής ημέρας!

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος γαμεί την Στουτγκάρδη και τον Στέφενς