DO YOU KNOW GIAHOS ORE IBRA?

 

Γράφει ο Βενέδικτος Παρλαβάντζας

Του το είχα πει για να γελάσουμε όταν με ενημέρωσε πως ο Αραβας της Παρί του δίνει 18 φορές τον μισθό του Φρανσουά Ολάντ για να μετακομίσει στο Σαν Ζερμάν που θα λέγαμε με προφορά ή Σεν Ζερμέν στα ελληνικά. Και γελάσαμε.

Τι είχα πει και σε ποιον; Μιλάμε για τον φίλο μου Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Πώς γίναμε φίλοι, κάνε κλικ εδώ για να μην ξενερώσω τους υπόλοιπους γράφοντας τα ίδια. Τί του είπα τότε; «Η Γαλλία είναι υπέροχη, μόνο που έχει Γάλλους». Συνήθιζε να το λέει ο πεθερός μου που παντρεύτηκε Γαλλίδα. Τις ατάκες που μου αρέσουν τις αποθηκεύω και τις μοστράρω στην πρώτη ευκαιρία, χωρίς να τις αποδίδω απαραίτητα σε αυτόν που τις πρωτοείπε. Στα παπάρια μου φίλε, μπορεί κι εκείνος που νομίζω ότι τις πρωτοείπε να έχει «σουφρώσει» τη σκέψη κάποιου άλλου. Εσύ είσαι σιγουρος ότι ο Σωκράτης είπε πρώτος το «εν οίδα ότι ουδέν οίδα»; Οχι, φίλε δεν το ξέρεις. Μπορεί ο Σωκράτης να είχε τσουρνέψει την ατάκα κάποιου άλλου και απλώς να διέθετε καλύτερο marketing.

Επιστρέφουμε στον μαλακοπίτουρα τον Ζλάταν. Πού να ξέρω, λοιπόν, όταν του είπα την ατάκα για τη Γαλλία ότι θα τη χρησιμοποιήσει με λάθος τρόπο και μπροστά στις κάμερες. «Δεκα πέντε χρόνια που παίζω μπάλα δεν έχω ξαναδεί τέτοια διαιτησία», φώναζε προς τα κοράκια με την κάμερα αναμμένη. Μέχρι εδώ, ας πούμε, ανεκτά τα πράγματα. Μετά όμως το χόντρυνε: «Σκατοχώρα, δεν αξίζεις να έχεις την Παρί». Δες στο βίντεο τα χαϊρια του...

Μοιραία όπως καταλαβαίνετε έγινε της πουτάνας στη Γαλλία. Εύθικτοι οι τρικολόρ, όπως κι εμείς. Ο Κοντονής των Ιλισίων ανέλαβε να μιλήσει εκ μέρους της κυβέρνησης και να απαιτήσει δημόσια συγνώμη από τον Ιμπραϊμοβιτς. Και τι έκανε ο μαλάκας ο ψηλός; Ζήτησε συγνώμη. «Δεν ήθελα να πω για την χώρα αλλά για το ποδόσφαιρό της». Ρεζιλίκια πράγματα δηλαδή. Σαν τον Γιωργάκη που είχε μιλήσει για δημοψήφισμα και μετά κοκοκό. Κάντο ρε παπάρα το δημοψήφισμα. Πήγαινέ το μέχρι τέλους. Ξεφτιλίστηκες που ξεφτιλίστηκες τι φοβάσαι;

Γι` αυτό κι εγώ τον ρώτησα τον φίλο μου τον Ζλάταν: «Do you know Giahos?». Γιατί αν ήξερε τον Γιάχο δεν θα έφτανε τα πράγματα εκεί που τα έφτασε. Ούτε θα χρειαζόταν μετά να τα μαζέψει σαν τον ΓΑΠ μπροστά στον Σαρκοζί. Με απογοήτευσε. Είναι βέβαιο ότι ο άνθρωπός μου είναι ανεπίδεκτος. Ερχονται κι άλλες γκέλες. Πρέπει για λίγο να χαλαρώσει. Δεν μπορώ κάθε μέρα να γράφω γι` αυτόν.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Ιμπρα και όλα τα μωρά στην πίστα του