ΑΛΛΟ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

 

Συμβαίνουν και σε καλύτερα σπίτια. Και σε οικογένειες πολύ πιο δυνατές. Ποιος θα το περίμενε ότι η ΑΕΚ θα βρεθεί στην Γ' εθνική. Και θα ακολουθούσε ο Άρης. Και θα ξεκινούσε πρωτάθλημα στη σούπερ λίγκα με ομάδα που θα εγκατέλειπε, τη Νίκη Βόλου. Και θα έπαιρνε σειρά ο ΟΦΗ. Και λέμε, έτσι για παρηγοριά ότι αυτά συμβαίνουν κι αλλού, μάλιστα σε πιο ευρωπαϊκά μαγαζιά.

Η Πάρμα, για παράδειγμα. Δύο κύπελλα ΟΥΕΦΑ έχει πάρει, το πρώην γιουρόπα ληγκ, ένα σούπερκαπ Ευρώπης και τρία κύπελλα Ιταλίας. Και τεζάρισε. Την έφαγε η οικονομική
κρίση. Έτσι λένε την κακή διαχείριση.

Κανένας δεν χρεοκοπάει αν προσέχει. Δεν σε παίρνει να κάνεις πρωταθλητισμό, να πρωταγωνιστείς, να διακρίνεσαι σε υψηλό επίπεδο; Κατεβάζεις ταχύτητες. Αποφεύγεις τα
ανοίγματα. Μιλάμε για χρεοκοπία, όχι υποβιβασμό. Άλλο αυτό.

Τι θα πει κρίση; Ας πούμε ότι από τα 100.000 εισιτήρια βρίσκεσαι με 8.000 ή, και 40.000. Από τα 10 εκ. έσοδα από τα τηλεοπτικά στα 5 ή, στα 3,5 εκ. αναλόγως κινείσαι. Περιορίζεις τις επενδύσεις σου, για να μη σε πάρει από κάτω. Και λέμε το να βρεθείς από την Α' εθνική στην Β' εθνική δεν είναι χρεοκοπία, που αυτή θα σε διαλύσει μόνον αν επιμένεις να ξοδεύεις περισσότερα από τα έσοδά σου.

Έτσι την πάτησε η Πάρμα, που βρέθηκε με χρέη 80 εκ. Και συνελήφθη ο πρόεδρος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Κάνει μπαμ η βρωμοδουλειά. Όταν «πλησιάζει» κάποιος ομάδα που δεν στέκεται καλά οικονομικά, τότε το πιθανότερο, ρε, το σίγουρο είναι πως πρόκειται για απατεώνα. Τι δουλειά είχε ο τύπος σε ομάδα, στην Πάρμα, που το 2007 είχε μπει σε αναγκαστική διαχείριση, όταν πάλι την κτύπησε η «οικονομική κρίση».

Διαβάστε ακόμα:

Gladiatiors ο ποδοσφαιριστής στην Αγγλία