ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ

πηγή: Intime
 

Υπάρχουν κάποιοι, που σίγουρα δεν γνωρίζουν το συμφέρον του Παναθηναϊκού, και γκρινιάζουν γιατί, λέει, δεν βάζει το χέρι στην τσέπη ο πρόεδρος Γιάννης Αλαφούζος. Ενώ, από την άλλη, ενισχύουν την αγαπημένη τους ομάδας ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον Ολυμπιακό και ο Ιβάν Σαββίδης στον ΠΑΟΚ.

Μια στιγμή. Η δουλειά του μεγαλομέτοχου, είτε είναι και πρόεδρος της ΠΑΕ, είτε όχι, δεν είναι να βάζει λεφτά. Όχι, βέβαια. Η ευθύνη που έχει τόσο απέναντι στην ανώνυμη εταιρεία, όσο και στον οπαδικό κόσμο της ομάδας είναι να διαχειρίζεται τα συμφέροντα της ΠΑΕ. Ο δε Αλαφούζος δεν είναι καν μεγαλομέτοχος. Το πακέτο των μετοχών ανήκει στην λαϊκής βάσης «Παναθηναϊκή Συμμαχία».

Με ποια λογική, λοιπόν, ο Αλαφούζος που δεν είναι ιδιοκτήτης της ΠΑΕ να φορτώσει με χρέη την εταιρεία. Με περισσότερα χρέη απ' αυτά που την βαρύνουν. Αντιληπτό ότι στην περίπτωση που ο Αλαφούζος διευκολύνει την ΠΑΕ μ' ένα άλφα ποσό, τα χρήματα αυτά θα είναι δανεικά, όχι χαριστικά.

Οικονομικά ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ήδη με την πλάτη στον τοίχο και με τα χέρια υψηλά. Είναι επιτυχία της διοίκησης Αλαφούζου το ότι η ομάδα δεν έχει πληρώσει τις συνέπειες της, ουσιαστικά, επιτήρησης που βρίσκεται. Υπ' όψιν ότι FIFA και UEFA δεν αποφασίζουν όπως τα ελληνικά δικαστήρια. Δεν μπορούν να κλείνουν συνεχώς τα μάτια στις οφειλές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε ποδοσφαιριστές.

Ούτε είναι φρόνιμο ο Παναθηναϊκός με λεφτά του Αλαφούζου ή, κάποιου άλλου να ιεραρχεί πρώτα την ενίσχυσή του με παίκτες αξίας και να αγνοεί τις όποιες δανειακές του υποχρεώσεις. Ένα πακέτο «βοήθειας» π.χ. από τον Αλαφούζο σίγουρα θα ανέβαζε το προφίλ του, όμως από την άλλη θα λειτουργούσε αυτοκτονικά για τον Παναθηναϊκό.

Μην το ξεχνάμε. Ο κόσμος φεύγει από τα γήπεδα. Αυτό σημαίνει μείωση των εσόδων. Και κάθε παράπλευρων οφελειών. Διαφημίσεις, χορηγίες, τηλεοπτικά δικαιώματα. Ποιος τρελλός να κάνει επενδύσεις τούτη την εποχή στο ποδόσφαιρο;

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί είναι ευκαιρία μισοτιμής  για ΠΑΟ ο Πέτριτς