ΣΑ ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΧΟΣΕ ΕΦΤΥΣΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

πηγή: Intime
 

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ποτέ δεν υπολόγιζαν για Έλληνα, κανονικό Έλληνα τον ποδοσφαιριστή με το όνομα Χοσέ Χολέμπας. Πιθανόν να μην έχουν δίκαιο. Κάτι το σουλούπι του, μία φάτσα που φέρνει ινδιάνικη, κάτι το όνομά του, τον θεωρούσαν «ξένο».

Τι ψάχνεις, θα μου πεις, όταν στα χρόνια μας έχουν μπερδευτεί τα αίματα, άσε ότι από άλλες φάρες, από άλλες χώρες γεννιούνται παιδιά εκτός έδρας και ακουλουθούν πορείες διαφορετικές από εκείνες των γονιών τους.

Η κουβέντα είναι ότι ο Έλλην διεθνής ποδοσφαιριστής της Ρόμα Χοσέ Χολέμπας λόγω, λέει, τραυματισμού αποκλείστηκε από την εθνική ομάδα για το ματσάκι της Κυριακής με την Ουγγαρία στην Βουδαπέστη. Να, όμως, προπονείται κανονικά, λέει, στην Ρώμη με την ομάδα του. Αν συμβαίνει αυτό, ότι πράγματι δεν είναι τραυματίας ο Χοσές, τότε το παλληκάρι έφτυσε την εθνική ομάδα. Έχει τέτοιο δικαίωμα, όμως;

Ο Χολέμπας είναι επαγγελματίας, όχι «φίλαθλος» της εξέδρας που δεν υποχρεώνεται να έχει συμπεριφορά σύμφωνα με τους κανονισμούς. Ο «φίλαθλος», σαν πατριώτης δεν το έχει σε τίποτα να γιουχάρει την εθνική, όπως το έχει κάνει πολλές φορές. Μιλάω για τον Έλληνα «πατριώτη», κάποιας άλλης χώρας πατριώτες είναι απίθανο να αποδοκιμάσουν φανέλλες με εθνόσημο. Αυτό το κάνει πολύ εύκολα ο Έλληνας «πατριώτης».

Παρακάτω. Θέμα ΕΠΟ πως θα αντιμετωπίσει τον, σύμφωνα με τους Ιταλούς, παραμύθι φούρναρης τραυματισμό του Χοσέ. Επίσημα, λέει ότι δεν υπάρχει θέμα και ότι ο παίκτης είναι πραγματικά τραυματίας. Είναι έτσι τα πράγματα ή έτσι πρέπει να είναι ενόψει Ουγγαρίας;

Διαβάστε ακόμα:

Το μεγάλο κόλπο με Κατσούρ