«ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ» Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΒΑΝ

πηγή: Intime
 

Το έργο παίζεται εδώ και χίλια χρόνια, τουλάχιστον. Το κακό, όλο το κακό, όλα τα δεινά χρεώνονται στον προηγούμενο. Στην προηγούμενη κατάσταση. Φοβερή ανακάλυψη. Δεν βλέπουμε ποιοι είμαστε, σε τι φταίμε εμείς, πόσο ασόβαροι και μειονεκτικοί είμαστε οι ίδιοι, αλλά τα φορτώνουμε στην «προηγούμενη κατάσταση». Και καθαρίζουμε!

Βγήκαν με τα τανκ οι στρατιωτικοί το 1967 κι έκαναν δικτατορία, για πάρτη της Ελλάδας. Επειδή φταίνε οι πολιτικοί. Το 1974 μπήκαν πάλι στο παιχνίδι οι πολιτικοί, να σώσουν αυτοί την Ελλάδα από τους χουντικούς. Νέα κατάσταση στη χώρα από το 1981, η «σοσιαλιστική» του ΠΑΣΟΚ διότι δεν πήγαινε άλλο με την προηγούμενη κατάσταση.

Τίποτα δεν αλλάζει όταν πράγματι δεν είσαι σε θέση να αλλάξεις. Το γελοίο είναι να παραμυθιάζεσαι ότι η προηγούμενη «κατάσταση» σε κρατούσε πίσω. Η προηγούμενη κατάσταση, την οποία ονοματίζεις «χουντική», «καραμανλική», «παπανδρεϊκή». «μνημονιακή», ό, τι άλλο.

Όλα είναι μια χαρά στον ΠΑΟΚ. Σα να έγιναν εκλογές και βγήκε νέα κυβέρνηση, με νέες ελπίδες. Και σιγουριά για το μέλλον. Επειδή γλυτώσανε από την «προηγούμενη κατάσταση». Και το όνομα αυτής «Αναστασιάδης».

Φοβερά πράγματα. Αυτοί που υποτίθεται διοικούν τον ΠΑΟΚ, κρατάνε το τιμόνι της ΠΑΕ, αλλά και της ομάδας, συμφωνούν ότι ξεφύγανε από την «προηγούμενη κατάσταση». Και τώρα, χωρίς Άγγελο Αναστασιάδη μπαίνουν στο δρόμο της ανάπτυξης. Της προόδου.

Καμμία αναγνώριση της αποτυχίας. Καμμία ανάληψη ευθυνών. Για όλα ο υπαίτιος που ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω, βρέθηκε εκτός στόχων, είναι ο προηγούμενος προπονητής. Όλα τα φορτώνουν σ' αυτόν.

Κι έχουν δίκαιο! Διότι νταηλίκι ο Αναστασιάδης έγινε προπονητής, χωρίς την απόφαση της υποτιθέμενης διοίκησης. Διότι πώς μπορούσε ο καλός χριστιανός Ιβάν Σαββίδης να εμποδίσει τον Αναστασιάδη όταν ήταν επιθυμία της Παναγιάς να γίνει αυτός προπονητής.

Τελικά, η «μαύρη παρένθεση» ολοκληρώθηκε. Ο ΠΑΟΚ απελευθερώθηκε. Η «προηγούμενη κατάσταση» είναι παρελθόν ενταφιασμένο.

Διαβάστε ακόμα:

Το πέος του Ρασπούτιν και η UEFA