ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΙΒΑΝ ΚΑΙ ΝΤΕΜΗΣ

πηγή: Intime
 

Ο Ντέμης Νικολαϊδης δεν ήξερε από μπάλλα, δεν είχε ουδεμία σχέση με το ποδόσφαιρο μέχρι που έγινε πρόεδρος στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Έτσι, κατά κάποιο τρόπο δικαιολογείται που λειτουργούσε ανορθόδοξα. Στα 3,5 χρόνια που ήταν γενικό κουμάντο και υπεράνω υποψίας και μακρυά από κάθε ενόχληση, αδιαφιλονίκητος πρόεδρος, είχε κάνει 80 μεταγραφές!

Για να φτιάξεις ομάδα άρθρο ένα, το μόνιμο σχήμα. Άρθρο δύο, η αναζήτηση κορμού της ενδεκάδας. Άρθρο τρία, οι σωστές επιλογές. Ο Ντέμης Νικολαϊδης λόγω ασχετοσύνης ποδοσφαιρικής δεν ήξερε να κάνει μεταγραφές. Και επειδή του έβγαιναν σκάρτες οι μεταγραφές, γι' αυτό έπαιρνε κι άλλους, κι άλλους παίκτες. Και αντί να έχει χαρά η ΑΕΚ, χαιρόντουσαν οι ατζέντηδες με τον πρωτάρη πρόεδρο.

Ο Ιβάν Σαββίδης, που ήταν ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας και στην Ρωσία, απέτυχε πέρα για πέρα στον ΠΑΟΚ. Πήρε κι αυτός, όπως ο Ντέμης Νικολαϊδης στην ΑΕΚ, πολλούς παίκτες. Και ομάδα δεν έκτισε. Και δεν έπιασαν τόπο τα λεφτά που έβαλε στον ΠΑΟΚ.

Τι σημαίνει επιτυχία; Σωστές κινήσεις. Μόνον έτσι έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στα 2,5 χρόνια επί Σαββίδη στον ΠΑΟΚ ξοδεύτηκαν 86,7 εκ. ευρώ. Με τα μισά(!) λεφτά θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να καταφέρει αυτά που «πέτυχε» με μεγαλομέτοχο τον Ιβάν Σαββίδη.

Τα τελευταία 2,5 χρόνια ο ΠΑΟΚ είχε έσοδα 44 εκ. ευρώ, ποσό που θα μπορούσε να ήταν κατά 50 % μεγαλύτερο, με βάση το ειδικό βάρος και τη δημοφιλία της ομάδας.

Η δύναμη της ομάδας δεν είναι ο κόσμος της. Όχι! Η δύναμη της ομάδας βρίσκεται στις αγωνιστικές επιτυχίες της. Οι παοκτσήδες είναι τόσοι πολλοί που μπορούν να γεμίσουν δύο Τούμπες. Αν, όμως, η ομάδα σέρνεται τότε θα παίζει μπροστά σε άδειες κερκίδες.

Πώς να φτιάξει ομάδα επί Σαββίδη ο ΠΑΟΚ όταν τα τελευταία 2,5 χρόνια έδωσε φανέλλα σε 68 ποδοσφαιριστές; Δεν έκατσαν οι ζαριές στην κουβέρτα.

Διαβάστε ακόμα:

«Μαύρη παρένθεση» ο Αναστασιάδης στον ΠΑΟΚ