Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΜΠΑΓΕΡΝ ΚΑΙ Η ΒΟΥΙΤΟΝ ΤΗΣ ΡΑΧΗΛ

 

Γράφει ο Βενέδικτος Παρλαβάντζας

Χρειάστηκα μερικές ώρες κι έναν διακεκομμένο ύπνο από εφιάλτες, για να χωνέψω τη χθεσινή εμφάνιση της Μπάγερν ή την μη εμφάνιση της Πόρτο. Οπως, θέλεις το παίρνεις, εγώ
δεν έχω καταλήξει. Τώρα καταλαβαίνω πως εκτός από το σεξ και το ποδόσφαιρο θέλει μια ψιλο - διαστροφή για να ισιώνεις ψυχολογικά.

Πώς μου ήρθε αυτό; Ο Γιώργης. Ε, τι ο Γιώργης; Δεν σου έχω μιλήσει για τον Γιώργη; Παράλειψη! Ο Γιώργης, λοιπόν, είναι ένας ψαγμένος τύπος, πολύ διαβασμένος, ερασιτέχνης ποιητής και χιουμορίστας. Μέχρι που του τη βάρεσε με το στοίχημα. Ποιος Κάφκα και ποιος Σοπενάουερ. Ο «άσος ημίχρονο διπλό τελικό» είναι η ιστορία που τον εξιτάρει πια. Ανισόρροπος θα πεις. Κι όμως μετά το χθεσινό ματς στη Βαυαρία, ο Γιώργης είχε πάλι αυτό το ύφος του καθηγητή που αισθάνεται μέσα σε μια αίθουσα ότι είναι ο μοναδικός γνώστης της απόλυτης αλήθειας. «Στημένο ήτανε. Το 5-0 στο ημίχρονο, σου λέω. Φως φανάρι». Ετσι απλά! Χωρίς αναλύσεις. Τι να τις κάνουμε τις αναλύσεις. Μιλάει το κουπόνι και η διαστροφή του Γιώργη.

Αυτός κοιμήθηκε καλά, όχι εγώ. Ετυχε να δω πριν την πέσω στο κρεββάτι τον Τόμας Μίλερ (καμάρωσέ τον στην φωτό) με μια ντουντούκα να δίνει το σύνθημα στην εξέδρα και αυτή να ακολουθεί σε πανηγυρικούς τόνους για το 6-1 επί της Πόρτο. Βαρβαρότητα αντηχεί στα δικά μου αυτιά η γερμανική γλώσσα και με έκανε να ονειρευτώ ότι ήμουν ο Βασίλης Λογοθετίδης στο έργο «Οι Γερμανοί ξανάρχονται».

Δεν έζησα κατοχή, οπότε οι εικόνες στον εφιάλτη μου, ήταν μπλεγμένες. Είδα τον Νόγιερ να συνωμοτεί εναντίον μου με τον Σόιμπλε. Την Μέρκελ να επικροτεί αυτό που σχεδίαζαν. Εγώ, να μην ξέρω τι θα μου κάνουν και να τρέχω. Στο δίπλα δωμάτιο ήταν ο Ρόμπεν με πολιτικά. Του είπα περαστικά για τον τραυματισμό του και τον ρώτησα τι σχεδιάζουν για μένα. Δεν απάντησε και με παρέπεμψε σε έναν συμπατριώτη του. Ηλπιζα ότι θα ήταν ο Κρόιφ, όμως εμφανίστηκε ο Ντάισελμπλουμ! Εξαλλος, όρμησα στον γυαλάκια του Eurogroup. «Μίλα ρε πούστηηηηηηηη». Τον έκανα ασήκωτο από το ξύλο. Το φχαριστήθηκα με τον χαρτογιακά. Πάρε κι αυτή. Πάρε και την άλλη... Ξαφνικά, συναγερμός... Πετάχτηκα! Ηταν το γαμημένο το ξυπνητήρι! Αλλους τους γλιτώνει. Εμένα πάντα μου τη σπάει. Πότε μου κόβει τη χαρά, πότε το γαμήσι με μια θεά. Πάντα τον παραπάνω ύπνο που χρειάζομαι.

Ανοιξα υπολογιστή με την τσίμπλα στο μάτι. Παλιότερα άναβα τσιγάρο με την τσίμπλα στο μάτι. Τό` κοψα. Μαλακία μου. Δεν μου έφταιγε σε τίποτα. Η υγεία μου δεν έχει βελτιωθεί. Τα όνειρά μου εξακολουθούν να είναι σκατά. Κι όταν είναι καλά, διακόπτονται, όπως σας είπα. Θα μιλήσουμε, όμως, άλλη φορά γι` αυτό.

Φάτσα - κάρτα ο Λοπετέγκι, ο προπονητής της Πόρτο. Πού; Στον υπολογιστή μου, ντε... «Παίξαμε άσχημα στο πρώτο ημίχρονο», είπε. Οχι, ρε Λέκκα (ίδιος δεν είναι με τον τραγουδιστή, αν προσθέσεις καμιά 20αριά κιλά;), δεν παίξατε απλώς άσχημα. Η ομάδα ήταν ναρκωμένη. Τον δε τερματοφύλακα, τον λυπήθηκε η ψυχή μου. Τόσες βουτιές χωρίς αποτέλεσμα και νόημα. Ο άνθρωπος αυτός φοβήθηκα πως θα πάει από πέσιμο, παρότι ήταν για χέσιμο.

Ολα παίζουν ρόλο φίλε. Σήμερα που οι άλλοι αποθεώνουν την Μπάγερν, εγώ θα σου πω τη μεγάλη αλήθεια. Οτι η Πόρτο δια της ανυπαρξίας της, έκανε την Μπάγερν από μεγάλη να φανεί μέγιστη. Κράτα το στο μυαλό σου για να μην παραμυθιάζεσαι με το 3-1 του Ντραγκάο, το 6-1 του Μονάχου και τη μαϊμού Λουί Βουιτόν της Ραχήλ Μακρή. Ολα παίζουν κι όλα εξηγούνται. Οχι μονόπλευρα.

Δεν μισώ συνειδητά την Μπάγερν, αλλά το κομμάτι του εαυτού μου που έχει μάθει να απωθείται απ` οτιδήποτε γερμανικό, εκτός από τη Φρίντα. Σου έχω μιλήσει γι` αυτήν στο παρελθόν. Κριτικάρω και αισθάνομαι, με τα υπαρκτά πάθη μου να παίζουν ρόλο. Σημαντικό ρόλο, όπως ο Κουασιμόδος στην Παναγία των Παρισίων. Τα πάθη μου δεν είναι κομπάρσοι στην άποψή μου, δηλαδή, για όποιον δεν κατάλαβε. Δεν μπορώ, όπως λένε κάποιοι, να έχω αντικειμενική άποψη. Ούτε αυτοί που το ισχυρίζονται μπορούν, απλώς μην τους το πείτε και χαλάσετε την ψυχοθεραπευτική πλάνη τους.

Και για να κλείσουμε το πόνημα που προκάλεσε πόνο, η Μπάγερν θέλω να αποκλειστεί επειδή είναι γερμανική ομάδα. Στα παπάρια μου κι αν παίζει μπαλάρα... Αλλωστε η Φρίντα είναι με την Σάλκε.

Διαβάστε ακόμα:

Το πέος του Ρασπούτιν και το Μαυροβούνιο