ΜΟΙΡΑΖΕΙ «ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ» Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ!

 

Έχει παραχοντρύνει αυτή η ιστορία της «εγκληματικής οργάνωσης» στο πρωτάθλημα. Θα σου πω εγώ πως έχει το έργο τούτη τη στιγμή και δεν πέφτω έξω. Ούτε ο ίδιος ο ανακριτής ξέρει τι θα γίνει! Όπως το λέω.

Και δεν μπορεί να ξέρει, εννοώ να προβλέψει ο δικαστής σε ποιους θα κόψει κοστούμι, όταν η υπόθεση είναι και υπόθεση είναι και υπό εξέλιξη και κλιμακώνεται από τις «αντιδράσεις» των εμπλεκομένων.

Κατανοητό ότι αυτοί που είναι ένοχοι, που ενοχοποιούνται δεν θα σηκώσουν υψηλά τα χέρια. Όχι μόνον θα φροντίσουν να υπερασπίσουν τον εαυτό τους, αλλά και να κατηγορήσουν, να ρίξουν «λάσπη» σ' όσους τους έχουν μπλέξει.

Είναι αδύνατο εκεί που έχει φθάσει η δουλειά, μάλιστα με τη δημοσιότητα που έχουν πάρει οι κατηγορίες του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, για συγκεκριμένα πρόσωπα, να πέσει στα... μαλακά η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Αυτό είναι σίγουρο. Παίζει ακόμα και το άλλο. Παράπτωμα που αρχικά είχε κριθεί πλημμέλημα, με βάση τη δικογραφία σήμερα, όπως έχει «εμπλουτιστεί», ίσως να μετατραπεί σε κακούργημα.

Δεν αποκλείονται οι προφυλακίσεις, λοιπόν. Τις επιτρέπει το νομικό μας σύστημα. Ο δικαστής να ασκήσει διώξεις στηριζόμενος σε καταθέσεις μαρτύρων, ακόμα κι αν υπονομεύσουν την αξιοπιστία τους οι θιγόμενοι απ' αυτούς.

Διαβάστε ακόμα:

Οσο με πηδάς, θα σφυράς