ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΝΦΑΝΤΙΝΟ!

πηγή: Intime
 

Ποιος είναι αυτός ο κύριος Τζιάνι Ινφαντίνο με τον οποίο «συνομιλεί» ο Έλληνας υφυπουργός αθλητισμού και τον αποδέχθηκαν σα φίλο και προστάτη του ποδοσφαίρου μας οι εκπρόσωποι των κομμάτων. Να σου πω μόνον ποιο είναι το «παρατσούκλι» του. Και πως τον αποκαλεί η ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, για να πάρεις μια πρώτη γεύση περί ποίου προσώπου πρόκειται. «Insider» είναι το χαϊδευτικό κι όχι τόσο κολακευτικό που συνοδεύει τον Ιταλό δικηγόρο.

Προσέληφθη από την ΟΥΕΦΑ επί προεδρίας του γίγαντα Λέοναρντ Γιόχανσον, του Σουηδού που ήταν «καθεστώς» στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Ποιος να τον απειλήσει του καλοκάγαθο Γιόχανσον, έναν αληθινό εραστή της μπάλλας, όταν είχε δίπλα τον πρώτο γάτο της Ευρώπης, σαν τσιφ εξέκιουτιβ, εκτελεστή διευθυντή του Γκέραρντ Άιγκνερ και τον αξιωματικό της Μοσάντ, τον Ισραηλινό Γιάκομπ Ερέλε σαν γενικό γραμματέα.

Να, όμως, που έγινε η έκπληξη του αιώνα. Ανετράπη μετά από 12 χρόνια ο Γιόχανσον από τον Πλατινί. Πέτυχε η «δολιοφθορά» του Ινφαντίνο, ο οποίος είχε τον τρόπο να πάρει με το μέρος του το «μεσογειακό τόξο», τον Τούρκο Σένες Ερζίκ, τον Κύπριο Λευκαρίτη και τον Μαλτέζο Μιφσούντ. Αντί να βγάλει η κάλπη 27-23 υπέρ του Σουηδού «γέννησε» το 26-24 υπέρ του Γάλλου Μισέλ Πλατινί.

Όταν βρέθηκε στην ΟΥΕΦΑ ο Τζιάνι Ινφαντίνο ασχολούνταν με τις λίγκες. Αντικείμενο παρακατιανό, για την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, η οποία πρώτο της μέλημα είναι οι εθνικές ομοσπονδίες. Έτσι γνωρίστηκε, και σ' άλλο στυλ, με τον Βίκτωρα Μητρόπουλο, τότε πρόεδρο της ΕΠΑΕ, της ελληνικής λίγκας. Σήμερα, ο «Insider» Τζιάνι Ινφαντίνο έχει απλώσει ρίζες στην UEFA έχει προσωπικής επιλογής συνεργάτες, μην τον κάνουν καμμία «πουστιά», και έχει βρει απολύτως της ισορροπίες του με τον Πλατινί, τον οποίον υπηρετεί κυριλέ και παρασκηνιακά.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μαρινάκης έκανε χόμπυ στην εγκληματική οργάνωση