ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΥΝΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ

πηγή: Intime
 

Αυτό είναι ποδόσφαιρο. Αυτό που είδαμε στο Μπαρτσελώνα- Μπάγερν. Αυτό που μας πήρε και μας σήκωσε. Ακριβώς αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αυτό που σε καθηλώνει, σ’ έχει στην πρίζα, σε συναρπάζει και σε απογειώνει απαιτώντας τη δική σου συμμετοχή. Να συμμετέχεις. Να αγωνιάς. Να λυτρώνεσαι. Να απελευθερώνεσαι.

Ποδόσφαιρο είναι και ο Μέσι. Ό,τι πιο απαραίτητο σε κάθε δράση ο ποδοσφαιριστής. Ο σταρ. Ο κάτι άλλο. Όχι απλά ξεχωριστό, αλλά υπερβατικό. Αυτός ο αρτίστας που θα ζωγραφίζει εκείνα που δεν μπορεί να κάνει άλλος. Το σταρ- σύστεμ το είπανε. Τι από τα δύο εννοούν, ότι το σύστημα φτιάχνει τον σταρ ή, το αντίθετο ότι ο σταρ υπηρετεί το σύστημα.

Στα παπάρια του σταρ το σύστημα. Δεν το έχει ανάγκη το σύστημα ο ισόθεος, ο έξω από τα μέτρα τα ανθρώπινα. Το σύστημα, είτε ποδόσφαιρο είναι, είτε σινεμάς και μουσική και μόδα για να κάνει ρεκόρ εισπρακτικά και έσοδα πακετάτα χρειάζεται τον σταρ, όπως το κορμί το αίμα του.

Δεν υπάρχει αμυντικό σύστημα να σταματήσει τον Μέσι όταν σε καλή κατάσταση. Το είχε πει ο Πέπ Γκουαρντιόλα, ο γεννήτορας αυτής της Μπαρτσελώνα. Δύο τεμάχια ο Μέσι και ένα σερβίρισμα στο Νευμάρ που έκανε το 3-0.

Διαβάστε ακόμα:

Νέους Σαβιόλες ψάχνει ο Ολυμπιακός