Ο ΕΜΙΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ ΕΣΙΕΝ

 

Το καλύτερο να μπαίνεις στη θέση του αλλουνού. Να κρίνεις όποιον γουστάρεις, όμως αφού πρώτα έχεις την καθαρή σκέψη να γίνεσαι εκείνος. Πώς θα το έβλεπε εκείνος, όχι εσύ; Τι θα έκανε εκείνος, όχι εσύ.

Ο Εσιέν, λέει, είναι υποψήφιος για τον Παναθηναϊκό. Έτσι το παρουσιάζουν στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πλευρά του Παναθηναϊκού. Ποια, θαρρείς, ότι είναι η πλευρά του Γκανέζου πρώην παικταρά, εδώ σε θέλω.

Κατ' αρχήν, αν είσαι Εσιέν, έχεις φορέσει τις φανέλλες της Τσέλσυ, της Ρεάλ, της Μίλαν, δηλαδή έχεις ένα πολύ δυνατό όνομα, άρα το τελευταίο που σκέπτεσαι σαν επαγγελματίας είναι να έρθεις στην Ελλάδα. Σ' ένα υποβαθμισμένο, αλλά και με πολλές υποψίες πρωτάθλημα.

Μεγάλο όνομα ο Παναθηναϊκός, φανέλλα που μετράει στην Ευρώπη, όμως τα τελευταία χρόνια δεν είναι πρώτος στο χωριό του. Δεύτερον, ο Παναθηναϊκός έχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Γιατί, λοιπόν, να θέλει να έρθει ο Εσιέν στον Παναθηναϊκό όταν φοβάται ο παίκτης μήπως αύριο του χρωστάνε, όπως στον Εκι Γκονζάλες. Και να με... τιμήσουν για να με καλοπιάσουν, για να μη με ξοφλήσουν.

Εκτός κι αν είναι κακομοίρης ο Εσιέν κι όχι εμίρης. Δεν έχει, δηλαδή, πρόταση από κάποιο εμιράτο, κάποιον άραβα πετρελαιά.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί φτάνει ένα καράβι του Μελισσανίδη