ΓΙΑΤΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ!

πηγή: Intime
 

Ένα φτωχόπαιδο από την Κοκκινιά που μεγάλωσε σε γειτονιά. Που έπαιζε μπάλλα στην αλάνα, σε μια συνοικία που δεν υπήρχαν δρόμοι με άσφαλτο κι έγινε μεγιστάνας στις μπίζνες. Ο ορισμός του αυτοδημιούργητου. Κωλοφαρδία. Ευλογία από την Παναγιά Σουμελά. Προίκα υπαρξιακή με προσόντα ατόμων εκλεκτών.

Τι συμβαίνει; Σίγουρα κάπου οφείλεται η εξέλιξη από το μηδέν, από τις λακούβες στους πρόποδες σε μια από τις κορυφές των Ιμαλαϊων. Δεν τον πήρε ένας ανεμοστρόβιλος, αυτόν που τον είπανε τίγρη και τον απογείωσε. Το παλληκάρι, άλλωστε, πάντα πατάει στη γη, ουδείς τον είπε φευγάτο, ούτε σπρωχτό από κάποιον.

Σε οργασμική δραστηριότητα βρίσκεται και σήμερα ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που όμως σε σχέση με την ΑΕΚ δεν είναι αυτός που ήταν. Όχι, βέβαια. Ούτε στο δωματιάκι των διαιτητών θα μπουκάρει, ούτε θα κάνει τρομοκρατική και απρόσκλητη επίσκεψη στην ΕΠΟ. Πάνε αυτά. Έχουν τελειώσει.

Δεν είναι θέμα... ηλικίας, ότι πλέον περπατάει στα 65. Ο Μελισσανίδης κάθε πρωί ακούει το λάλημα του κόκορα, είναι το σύνθημα που βαράει στο αίμα του και τον κάνει σαν τον άνθρωπο που κυνηγάει ελάφια. Τόσο ετοιμοπόλεμο.

Ούτε είναι ότι του λείπει χρόνος, ότι τον χρειάζονται οι επιχειρήσεις του, τα λιμάνια που ελέγχει σ' όλες τις θάλασσες, τα παπόρια του που κουβαλάνε πετρέλαια.

Είναι κάτι άλλο. Ο Μελισσανίδης έχει επιλέξει να ξεφύγει από την «παραδοσιακή», τη παλαιοκομματική σχέση του με την ομάδα. Να είναι με την ΑΕΚ όπως ήταν πριν από 20 χρόνια, όπως ήταν και τότε στον Ιωνικό. Γραφικά πράγματα. Ανώριμα. Χομπύστικα.

Η νεομελισσανιδική εποχή της ΑΕΚ απαιτεί άλλες πρακτικές. Το κλαμπ σίγουρα θα είναι μία από τα ίδια, όταν ολοκληρώσει τη συνειδητή διαδικασία επιστροφής στο πρωτάθλημα, αν ο Μελισσανίδης είναι όπως π.χ. ο Κομπότης στον Λεβαδειακό. Ο μεγαλομέτοχος που όλα τα κάνει ο ίδιος. Που δεν διαχειρίζεται τη δυναμική της ΑΕΚ με αντιλήψεις τεχνοκράτη και σύμφωνα με το σύγχρονο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της Ευρώπης.

Η ΑΕΚ δεν έχει στόχο να πάρει το πρωτάθλημα. Κάτι τέτοιο είναι πολύ ρηχό. Πολύ φτηνό. Η ΑΕΚ του Μελισσανίδη, όχι βέβαια από τη μια στιγμή στην άλλη, με επιλεγμένους ρυθμούς ανάπτυξης, στελεχώνεται για να ρίξει τα μπετά της δημιουργίας μιας αξιόπιστης ποδοσφαιρικής δύναμης, με στόχο τις διεθνείς διακρίσεις. Κάτι περισσότερο και πιο ουσιαστικό από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Είσαστε τσίρκο μεντράνο» είπε στους παίκτες της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης. Αυτό σημαίνει ότι το αφεντικό θυμήθηκε τον γνωστό Μελισσανίδη του Ιωνικού και της ΑΕΚ προ εικοσαετίας. Λάθος! Δεν είπε τίποτα στους παίκτες ο Μελισσανίδης. Ό, τι είπε, το είπε για να το ακούσουν τα στελέχη της ΠΑΕ.

Διαβάστε ακόμα:

Τι φταίει για τα χάλια της Ενωσης