ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΠΑΙΚΤΗ ΔΙΑΣΥΡΘΗΚΕ Η... ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ

 

Εμφάνισαν ως Έλληνα ακόμα κι έναν μαύρο, κατάμαυρο πίσσα ποδοσφαιριστή. Όλοι το ξέρανε ότι ήταν βέρος Βραζιλιάνος, όμως όλοι έκαναν το κορόιδο. Κι όταν λέμε όλοι εννοούμε και την κυβέρνηση της δικτατορίας. Όχι μόνο τις εφημερίδες, τις ποδοσφαιρικές αρχές και τις ομάδες, μέσα και ο Παναθηναϊκός, που απέκτησε τον «ομογενή» Αρακέν Σοζέ ντε Μέλο. Τον... Δεμέλο! Ένας από τους πολλούς, τους εκατοντάδες(!!!) που ξαφνικά και μαζικά μια μέρα ξύπνησαν ενθυμούμενοι ότι η... πρόγιαγια τους κρατάει απότα χώματα των ηρώων του 1821 και των Μακεδονομάχων.

Μοναδική αντίδραση ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αρνούνταν να δώσει φανέλα σε μαϊμού Έλληνες και, μάλιστα, το 1970 είχε καταφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας. Για την ξετσίπωτη απάτη και την ανοχή του κράτους, δηλαδή της χούντας στο παγκόσμιο ρεζιλίκι της Ελλάδος. Όλες οι ομάδες να φέρνουν από τη Νότια Αμερική ποδοσφαιριστές ως «ελληνόπουλα». Η αρχή είχε γίνει το 1969 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στον οποίον με τη μία είχαν ξεφορτωθεί έξι(!) Αργεντινοί.

Και ύστερα λένε κάποιοι για την «αυστηρή», τη «ηθική» και της πλάκας ιστορία ελληνοπρεπή διακυβέρνηση της χώρας από εκείνα τα νούμερα, τους στρατιωτικούς που είχαν κάνει πραξικόπημα το 1967 και για 7 χρόνια πουλούσαν τρέλα πατριωτισμού και χριστιανοσύνης, και άλλες τέτοιες παπαριές.
Ποιο απολυταρχικό και ολοκληρωτικό καθεστώς όταν ο καθένας π.χ. έκτιζε όπου ήθελε, ό,τι ήθελε, οι ομάδες γελοιοποιούσαν κάθε έννοια κρατικής αξιοπιστίας με μεταγραφές αλλοδαπών ποδοσφαιριστών σε πρωτάθλημα που σύμφωνα με το νόμο επιτρεπόταν μονάχα η συμμετοχή Ελλήνων.

Σα σήμερα, 23 Μαΐου, το 1972, ο Ντε Μέλο, Έλληνας από τα παλιά, μαύρος, κατάμαυρος, αφού χρειάστηκε να τσοντάρει οικονομικά και ο Παύλος Γιαννακόπουλος, υπέγραψε στον Παναθηναϊκό. Ήταν ένα παιδί με χρυσή καρδιά. Έπαιξε δυο χρόνια στη Λεωφόρο κι ένα στον Ατρόμητο Αθηνών. Τον βρήκανε κρεμασμένο στο σπίτι που διέμενε στη Βενεζουέλα, το 2001. Είχε ψυχολογικά προβλήματα, αυτοκτόνησε στα 57 του χρόνια.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ο Σισέ μέσα στο ιδιωτικό αεροσκάφος του Μαρινάκη