ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ!

πηγή: Intime
 

Ούτε στο σινεμά θα το δεις ποτέ αυτό που θα σου αποκαλύψω. Τόσο απίθανο είναι. Δεν θα το σκεπτόταν ούτε η πιο προχωρημένη κινηματογραφική φαντασία. Κι όμως πρόκειται για γεγονός πραγματικό. Αληθινό. Και επειδή δεν έχει γραφτεί ποτέ, επειδή το ξέρουν ελάχιστοι, να το πούμε με την ευκαιρία ότι σα σήμερα 6 Μαΐου, το 1941 γεννήθηκε ο ξεχωριστός Ίβιτσα Όσιμ που τον παραγνωρίσαμε όταν στα 51 του έγινε προπονητής στον Παναθηναϊκό. Για να μη λέμε πολλά, ένας περίεργος και πολυσυζητημένος άνθρωπος με κάποιες... «ιδιαιτερότητες».

Την εποχή, λοιπόν, που ήρθε στον Παναθηναϊκό γινόταν ο πόλεμος στα Βαλκάνια. Σφαγές αμάχων. Ένας ακόμα άνευ ορίων εκτροχιασμός του δίποδου, που έφτασε στα άκρα για λόγους υποτίθεται πολιτικούς, θρησκευτικούς, πατριωτικούς. Ο Όσιμ θα ήθελε να φέρει την σύζυγό του στην Ελλάδα. Οι Βαρδινογιάννηδες δεν έμειναν ασυγκίνητοι στην επιθυμία του προπονητή τους. Πώς, όμως, να γινόταν το έργο σ’ ένα τόπο ίδιο κόλαση. Βιετνάμ σκέτο. Κι όμως έγινε. Αν είναι δυνατόν! Στρατιωτικό αεροπλάνο, ένα C-130, σηκώθηκε από την Ελλάδα για πάρτη του Όσιμ. Με δύο πεζοναύτες μέσα!

Μία τέτοια πτήση δικαιολογείται μονάχα για ανθρωπιστική βοήθεια, όχι για προσωπικούς λόγους κάποιου, όποιος κι αν είναι αυτός. Πως τα κατάφεραν αυτοί οι Βαρδινογιαννηδες, τα αφεντικά του Βόσνιου, είναι ένα θέμα ας το κρατήσουμε στην καβάτζα. Όπως και να 'χει το γεγονός από μόνο του αποτελεί μία ''επίδειξη'' της οικογένειας για τα ''περάσματά'' της στον κρατικό μηχανισμό.

Την βρήκανε τη γυναίκα του Όσιμ. Η οποία, όμως, δεν... ήθελε να μετακινηθεί στην Ελλάδα! Αρνήθηκε να συναντηθεί με τον σύζυγό της. Μην πούμε για ποιο λόγο η κυπία δεν γούσταρε να στερηθεί την παρέα της στην πατρίδα, μάλιστα σε εμπόλεμη περιοχή.

Πρόβλημα. Το πρόβλημα! Με τι καρδιά να πουν την αλήθεια οι Βαρδινογιάννηδες στον Όσιμ. Ότι «Δεν σε θέλει η γυναίκα σου…».

Διαβάστε ακόμα:

Ο πουτανιάρης προπονητής Ιβιτσα Οσιμ