ΕΒΑΛΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΥΦΟΝ

 

Εφτασε 38 χρονών ο Τζίτζι Μπουφόν και δεν έχει καταφέρει νε κερδίσει ένα τσάμπιονς ληγκ. Συμβαίνει. Όπως να κλείσει την καριέρα του ένας τεράστιος ηθοποιός χωρίς να πάρει όσκαρ, ίσως και χωρίς να προταθεί μια φορά έστω σαν υποψήφιος. Συμβαίνει.

Δεν χρειάζεται κανένας τίτλος ένας ποδοσφαιριστής της αξίας του Μπουφόν για να τον τοποθετήσει η Ιστορία στη θέση που πρέπει. Έχασε η Γιουβέντους, όμως στον τελικό του τσάμπιονς ληγκτο 2015 απέναντι στην ομαδάρα Μπαρτσελώνα ο Μπουφόν με την απόδοσή του έβαλε τη σφραγίδα του.

Καμμία σημασία δεν έχει η ηλικία όταν είσαι σοβαρός επαγγελματίας. Όταν κουβαλάς ένα βαρύ όνομα, το δικό σου όνομα, και θες να το κρατάς υψηλά. Τερματοφύλακας κλάσεως ο Ιταλός και δεν σταμάτησε ποτέ να δουλεύει. Αυτός και μόνον αυτός αποφασίζει για το παρόν και το μέλλον του στα γήπεδα.

Κι αυτό που μ’ αρέσει στον Ιταλό είναι ότι ταύτισε την καριέρα του με μια ομάδα. Τιμή για την Γιουβέντους ότι έχει αυτόν τερματοφύλακα. Τι είναι, ρε, το ποδόσφαιρο; Τι είναι αυτό που μας δίνει; Όχι βέβαια κάτι χειροπιαστό. Συναίσθημα μας δίνει. Να, γιατί μια ομάδα οφείλει να επιδιώκει να δένονται μαζύ της ποδοσφαιριστές για χρόνια.

Διαβάστε ακόμα:

Γλύτωσε από το θηρίο, πήρε την κούπα