ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤΑ... ΒΑΛΚΑΝΙΑ!

πηγή: Intime
 

Κοροϊδευόμαστε. Η σοβαρή αθλητική εφημερίδα L' Equipe έφτιαξε μια ασόβαρη λίστα με τις 100, λέει, καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, με βάση τα αποτελέσματά τους στα διασυλλογικά κύπελλα από τότε που ξεκίνησαν, πριν από 60 χρόνια. Μια λίστα η απόλυτη πλαστογραφία, λέω εγώ, όσο κι αν στηρίζεται σε δεδομένα πραγματικά. Που σημαίνει ότι είσαι κορόιδο να ψωροπερηφανεύεσαι για την ομαδάρα σου, επειδή στις 6 δεκαετίες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, από την εποχή των κυπέλλων πρωταθλητριών, κυπελλούχων, και Εκθέσων, είσαι σε θέση καλύτερη από την ομάδα που... αντιπαθείς.

Δεν χρειαζόμαστε καμμία λίστα της γαλλικής εφημερίδας για να πληροφορηθούμε ότι ο Παναθηναϊκός π.χ. έχει συνολικά την καλύτερη παρουσία στην Ευρώπη από οποιαδήποτε
άλλη ελληνική ομάδα. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι η πραγματικότητα, τα πραγματικά στοιχεία του παρελθόντος γελοιοποιούν και το Χθες αλλά και το Σήμερα.

Για παράδειγμα. Σύμφωνα με την «αξιολόγηση», την απόλυτη δίκαιη ιεράρχηση της έγκυρης «Εκίπ» ο Ολυμπιακός κατέχει την 47η θέση, πίσω από την 46η ΤΣ.Σ.ΚΑ Σόφιας. Μιλάμε ότι σήμερα, ότι τα τελευταία χρόνια η άλλοτε ομάδα του στρατού στην βουλγάρικη πρωτεύουσα, είναι ένα σκέτο καφενείο.

Το πιο φοβερό. Η ΑΕΚ βρίσκεαι στην 82η θέση και η Άστον Βίλα που έχει πάρει το κύπελλο πρωταθλητριών, το σημερινό τσάμπιονς ληγκ, τοποθετείται στην 83η θέση. Ακόμα να σημειώσω. Η Νότιγχαμ Φόρεστ με δύο κατακτήσεις στο κύπελλο πρωταθλητριών είναι στη 58η θέση, δέκα θέσεις πίσω από τον Ολυμπιακό, κι ακόμα πιο πίσω, στο Νο 70 η
Μάντσεστερ Σίτυ, που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στην Αγγλία.

Πρώτη η Ρεάλ Μαδρίτης, δεύτερη η Μπαρτσελώνα, τρίτη η Μπάγερν. Ακολουθούν Μίλαν, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Ίντερ και Άγιαξ.

Άλλο που βγάζει μάτια. Η Τσέλσυ βρίσκεται στην 13η θέση πίσω από την 12η Άντερλεχτ. Αντιλαμβάνεται κανείς πόση αξία έχει ότι ο Παναθηναϊκός είναι στο Νο 30 της λίστας, άρα είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα στην Ευρώπη, αλλά και η δεύτερη, αν όχι η τρίτη στα... βαλκάνια. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι στο Νο 22 και η Γαλατά Σαράι στο Νο 27.

Μετά από 5 χρόνια η κατάταξη της 60ετίας θα επιφέρει ισχυρές διαφοροποιήσεις που θα εκφράζουν πολύ περισσότερο την αληθινή εικόνα των ομάδων στο σημερινό γίγνεσθαι της
ποδοσφαιρικής βιομηχανίας στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μαρινάκης ψάχνει ομάδα για τον ...Περέιρα