ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ

πηγή: Intime
 

Μια ακόμα αναμέτρηση Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο μπάσκετ. Δεν τη βαριέσαι, ας παίζουν κι ας ξαναπαίζουν τούτες οι ομάδες. Επειδή είναι πρωταθλήτριες Ευρώπης και μιλάμε για φρέσκα κουλούρια. Όχι όπως π.χ. ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός που πριν μισό αιώνα περίπου έφθασε σ' ένα τελικό Ευρώπης.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν άλλες ομάδες, άλλη ομάδα κορυφής, σε επίπεδο ευρωπαϊκής βιτρίνας. Μόνον ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Επειδή δυο ισχυρές οικονομικά οικογένειες κάνουν το χόμπυ τους σ' αυτές τις ομάδες.

Ποιος Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Το όνομα είναι βαρύ, αλλά δεν μετράει χωρίς την τσέπη κάποιου επιχειρηματία. Ούτε το brandname μιας ομάδας μετράει, ούτε η παράδοση της στο μπάσκετ. Μεγάλη παράδοση στο μπάσκετ έχει και η ονοματάρα ΑΕΚ, όπως μεγαλύτερη παράδοση ο Άρης. Και λοιπόν;

Χωρίς τους αδελφούς Αγγελόπουλους ψάξε βρες πού θα ήταν ο Ολυμπιακός. Το ίδιο και ο Παναθηναϊκός χωρίς την οικογένεια Γιαννακόπουλου.

Το ερώτημα είναι άλλο. Οι Γιαννακόπουλοι και οι Αγγελόπουλοι θα πήγαιναν να τα ακουμπήσουν τα φράγκα τους σε μια άλλη ομάδα που δεν έχει τη λαϊκή δυναμική, όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός.

Κάτι άλλο. Ποιος «νορμάλ» επιχειρηματίας, ποιος «κανονικός» άνθρωπος θα έκανε τη χοντρομαλακία να μπλέξει με το μπάσκετ που κι αυτό σέρνει την ακραία χουλιγκάνικη αλητεία του. Για ποιο λόγο; Να νταραβερίζεσαι με αραπάδες δίμετρους που σνιφάρουν οι περισσότεροι, που το 90% προέρχονται από διαλυμένες οικογένειες, μεγαλωμένοι με γιαγιάδες, σε γειτονιές υψηλής εγκληματικότητας. Ποιος το κάνει αυτό. Να κοιμάσαι στη βίλα σου και να σκέπτεσαι μήπως ο αντίπαλος στη φέρει με το κοράκι.

Μακρυά λες. Να, όμως, που τα δύο αδέλφια του Ολυμπιακού και ο άλλος του Παναθηναϊκού δεν το λένε.

Διαβάστε ακόμα:

Κανένας αληταράς δεν χαμηλώνει τον Γκάλη