Η ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΣΑΒΒΙΔΗ, ΑΛΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΞΕΥΤΥΛΑ

πηγή: Intime
 

Μας ξευτύλισαν οι Έλληνες διεθνείς με την εμφάνισή τους και το αποτέλεσμα του αγώνα με τα Νησιά Φερόε. Σ' αυτό συμφωνούν όλοι. Ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές δεν είναι άξιοι να φοράνε τη φανέλλα με το εθνόσημο, ότι δεν έχουν θέση πλέον στην εθνική ομάδα, ότι είναι ντροπή τους να «πετύχουν» το παγκόσμιο «ρεκόρ» της αιωνιότητας, να χάσουν δυο φορές από τα Φερόε.

Σήμερα που τα λέμε χωρίς τη θερμότητα του σοκ, που μπορούμε να δούμε πιο ψυχρά, πιο ψύχραιμα το πράμα, κατά πρώτον έχω να παρατηρήσω ότι περισσότερο από κάθε άλλους οι διεθνείς ξευτύλισαν τον εαυτό τους. Έκαναν κακό στον επαγγελματικό εαυτό τους. Έβλαψαν το όνομά τους.

Όπως παίρνει πόντους ένας ποδοσφαιριστής όταν η ομάδα του, η εθνική ή, η ΠΑΕ έχει πετυχημένη πορεία, έτσι ακριβώς πέφτουν οι μετοχές του επαγγελματία με ρεζίλικες εμφανίσεις.

Ύστερα, με την ήττα 2-1 από τα Φερόε έφαγε τη ξευτύλα του το ελληνικό πρωτάθλημα. Άσχετο αν οι περισσότεροι διεθνείς παίζουν στο εξωτερικό. Όπως επίσης ξευτυλίστηκαν και οι ελληνικές ΠΑΕ. Και δεν μιλάω αέρα πατέρα. Αφηρημένα, αλλά συγκεκριμένα και προσωπικά για τον Μαρινάκη και τον Σαββίδη, τον Αλαφούζο και τον Μελισσανίδη.

Δεν κατάλαβα. Οι κύριοι πρόεδροι και μεγαλομέτοχοι δεν είναι άσχετοι με το γίγνεσθαι στο ντόπιο ποδόσφαιρο. Μόνον ένας της πλάκας θα πει ότι φταίει ο Ρανιέρι και ο Μαρκαριάν, η ΕΠΟ και το κράτος. Όχι, κυρίες και κύριοι. Όλοι έχουν την ευθύνη για την κατάντια του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Διότι πρόκειται για κατάντια, που απλά την εκφράζουν, την επιβεβαιώνουν οι δύο ήττες, αν είναι δυνατόν, από τα Φερόε.

Με την εθνική ομάδα τελευταία στον όμιλό της δεν ξευτυλίζονται μόνον οι διεθνείς ποδοσφαιριστές, εκτός όλων των άλλων, στο λογαριασμό είναι και οι φιρμάτοι δημοσιογράφοι. Κι αυτοί συνέβαλαν έτσι ή, αλλοιώς στην πτωτική πορεία της εθνικής. Δεν εξαιρούνται του μεριδίου ευθύνης που τους ανήκει.

Διαβάστε ακόμα:

Πού κρύψατε, ρε, τον καθρέφτη!