ΟΡΦΑΝΗ Η ΠΙΑΤΣΑ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗΓΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

πηγή: Intime
 

Και τώρα, ρωτάω εγώ που παριστάνω τον αφελή, πώς θα λαμογιάρουν οι πονηροί της πιάτσας χωρίς αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης. Ο Μαρινάκης, λέει, ήταν αρχηγός. Μάλιστα. Και ο υπαρχηγός ποιος είναι; Δεν υπάρχει υπαρχηγός, υπάρχει κι άλλος αρχηγός. Ο Κουρίδης.

Μας κάνουν πλάκα. Κοτζάμ Μαρινάκης είναι ο νονός του παράνομου συνδικάτου, ισότιμος και ισουψής, με τα ίδια γαλόνια και ο Κουρίδης. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα σε καμμία συμμορία. Μάστορας και παραγιός ίσα και όμοια.

Μιλάμε σοβαρά. Πολύ καλώς τα βλέπει τα πράγματα από την πλευρά του ο δικαστής. Ο ανακριτής. Ο εισαγγελέας. Πολύ καλώς κάνουν τη δουλειά τους οι άνθρωποι. Δικαστικά. Ερευνητικά. Ανακριτικά. Εγώ μιλάω με τη γλώσσα και, κυρίως, την πρακτική της πιάτσας.

Αν είσαι «αρχηγός» ο Μαρινάκης, «διευθύνων» όπως τον χαρακτηρίζει ο ανακριτής, τότε έχει το δικό του τσιφλίκι. Κι αν υπάρχει κι άλλος. Κάπο, δηλαδή «διευθύνων», τότε κι αυτός έχει το δικό του καπετανάτο στο παρασκήνιο του πρωταθλήματος. Άρα, δεν μιλάμε για μια εγκληματική οργάνωση, αλλά για κάποιες ξεχωριστές «ομάδες» που αναλαμβάνουν εργολαβικά μια ομαδούλα στο πρωτάθλημα ή, κάνουν σέρβις κατά περίπτωσιν.

Και τώρα που ο ανακριτής με τον εισαγγελέα έβαλαν περιοριστικούς όρους στους «αρχηγούς», Μαρινάκηδες, Σαρρήδες, Κουρίδηδες η μπουγάδα καθάρισε; Όχι τόσο εύκολα! Ποιος, δηλαδή, τους εμποδίζει να συνεχίζουν τις βρωμοδουλειές, αν πράγματι είχαν στήσει «συνεργείο» και αναλάμβανα προστασία γκαγκστερικού τύπου σε προέδρους ΠΑΕ; Ο κανένας.

Να μιλήσουμε πολιτικά, όχι δικαστικά. Αν η Δικαιοσύνη πράγματι σφουγγαρίσει τον καπετάν ένα, μαζύ και τους «διευθύνοντες», τα πρώτα βιολιά της εγκληματικής οργάνωσης, τότε θα πέσει ορφάνια. Θα παρατηρηθούν έντονα στερητικά φαινόμενα σε ΠΑΕ που έχουν ανάγκη χέρι βοηθείας για να κρατηθούν στην κατηγορία τους.

Συμπέρασμα. Η εγκληματική οργάνωση είναι προϊόν της πιάτσας. Είναι συνέπεια του συγκεκριμένου πρωταθλήματος, που γεννάει, που χρειάζεται λαμόγια, μεσάζοντες, νταραβεριτζήδες. Δεν είναι απόφαση του κάποιου ισχυρού, όσο ισχυρός κι αν είναι, να γίνει αρχηγός και να ελέγχει ΕΠΟ, διαιτησία, παραρτηματικές ΠΑΕ. Κόσμος γνωστός και σεσημασμένος χρόνια τρώει ψωμί παρασιτικά από το πρωτάθλημα που το θέλει έτσι όπως είναι, στα μέτρα του. Όπως, δηλαδή, βολεύει να 'ναι το πρωτάθλημα και τον αρχηγό, τον γαμάω στο χώρο. Για να κάνει αυτός τον δερβέναγα της πιάτσας.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν στέκουν οι κατηγορίες στον Μαρινάκη