ΠΩΣ «ΔΟΥΛΕΥΕΙ» ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΕΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΑΔΑΣ

 

Η ομάδα παίζει μετά από δύο μήνες εκτός έδρας στο Βόλο. Αναφέρω συγκεκριμένη και αληθινή ιστορία. Ο γάτος πρόεδρος της ομάδας δεν θα περιμένει παραμονές του αγώνα να κάνει τα κουμάντα του, να δει πώς θα πάρει το παιχνίδι. Από πολύ ενωρίς, ακόμα και πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αρχίζει τις «κινήσεις» του. Ανάλογα, βέβαια, με την τσέπη του.

Εδώ είμαστε. Σου δίνω τη μέγιστη αλήθεια! Η φτώχεια των προέδρων στην μεταπολεμική ποδοσφαιρική Ελλάδα ήταν ο πιο βασικός λόγος να «αναπτυχθεί» η νυχτερινή σχολή της παρασκηνιακής δραστηριότητας. Κι αυτή, στη συνέχεια λειτούργησε πιλοτικά και επεκτάθηκε στο μεγάλο πρωτάθλημα.

Να γίνω σαφής, με αφορμή ότι απόψε αρχίζει η σούπερ ληγκ. Ο πρόεδρος της μικρής ομάδας για να επιβιώσει γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Από την άλλη, δεν είναι μεγαλοεπιχειρηματίας, βιομήχανος, εργοστασιάρχης.

Όπως λέγαμε, ο δαιμόνιος πρόεδρος έχει στο σημάδι το ματς στον Βόλο. Τι να κάνει χωρίς να ξοδευτεί; Ψάχνεται. Και στο ψάξιμο μαθαίνει ότι ο τερματοφύλακας της αντίπαλης ομάδας είναι φαντάρος. Και για να παίζει παίρνει άδεια κάθε εβδομάδα. Αυτό είναι! Λόγω παλαιάς γνωριμίας με ανώτερο αξιωματικό του Πενταγώνου κανονίζει παραμονές του αγώνα ο τερματοφύλακας να μην πάρει έξοδο και η ομάδα του να παίξει χωρίς τον βασικό κάτω από τα δοκάρια.

Αυτή είναι μία «κίνηση». Ανέξοδη. Όσο και να ακούγεται μυθιστορηματικό ο μπατηράκος πρόεδρος ομάδας ΚΑΘΕ εβδομάδα ΟΛΗ τη σαιζόν με ευρηματικές «παρεμβάσεις» έτσι ή αλλοιώς προσπαθεί να επηρεάζει προκαταβολικά το αποτέλεσμα στο παιχνίδι της ομάδας του. Είτε μέσω της γυναίκας του διαιτητή, είτε με τον κολλητό ποδοσφαιριστή αντίπαλης ομάδας.

Διαβάστε ακόμα:

Οργιο στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ μετά το 5-0!