ΑΝ Ο ΜΠΕΡΓΚ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ...

πηγή: Intime
 

Μου έχουν ζαλίσει τα αυτιά, κυρίως γάβροι. Πού θα ήτανε ο Παναθηναϊκός αν δεν είχε τον Μπεργκ... Αποδείχθηκε λίρα εκατό ο Σουηδός, που πράγματι είναι το μέγα ατού, αγωνιστικά, στον μεταπολυμετοχικό Παναθηναϊκό.

Αλήθεια, θα ήταν πρωταγωνιστής στο πρωτάθλημα και τα play-off ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Μάρκους Μπεργκ, το ερώτημα. Να μιλήσουμε ποδοσφαιρικά, όχι στατιστικά. Όχι αριθμητικά.

Αν, λοιπόν, δεν μιλήσουμε ποδοσφαιρικά, τότε θα συμφωνήσουμε ότι πράγματι ο Μπεργκ ήταν σχεδόν ο... μισός Παναθηναϊκός. Και με κακή, με μέτρια εμφάνιση έπαιζε πάντα η
ελπίδα ότι θα το βάλει ο γκολτζής και η ομάδα θα καθαρίσει το ματς.

Μιλάμε ποδοσφαιρικά. Χωρίς τον Μπεργκ πιθανόν ο Παναθηναϊκός να ήταν καλύτερος! Να το πω αλλοιώς.

Στη μπάλλα δεν χωράνε εικασίες. Αν αυτό, αν εκείνο. Δεν στέκει στο ποδόσφαιρο κανένα ερώτημα, αν έπαιζε αυτός, αν δεν έπαιζε εκείνος. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Δεν
το συζητάμε ότι ο Μπεργκ είναι το μέγα κεφάλαιο του Παναθηναϊκού. Απαγορεύεται, όμως, το ερώτημα ποιος ΘΑ ήταν ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Μπεργκ.

Να εξηγήσω. Μια ομάδα προσαρμόζεται σ' αυτήν κι εκείνη τη νέα πραγματικότητα. Από το 2012 ο Παναθηναϊκός υποχρεώθηκε να μειώσει δραστικά το μπάτζετ του. Δεν γινόταν διαφορετικά. Και αποδείχθηκε ότι ήταν κάργα τυχερός με τον Μπεργκ.

Λέμε τι έχει ΗΔΗ συμβεί. Δεν μπορούμε να πούμε, να προβλέψουμε τι ΘΑ γινόταν, δηλαδή πόσο θα μετρούσε ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Μπεργκ.

Ο Παναθηναϊκός, επειδή είναι Παναθηναϊκός, για να διατηρηθεί σαν Παναθηναϊκός, πιθανόν να έβρισκε άλλη λύση, άλλες λύσεις, αν δεν είχε «συναντηθεί» με τον Μπεργκ. Να, γιατί λέω ότι... πιθανόν χωρίς τον Σουηδό να είχε κάτσει η δουλειά καλύτερα στον Παναθηναϊκό. Το ξέρεις; Δεν το ξέρεις.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Καραπαπάς και ο «Βαγγέλης της Μυκόνου»