ΠΟΣΕΣ ΦΑΝΕΛΛΕΣ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ Ο ΜΠΕΡΜΠΑΤΩΦ

πηγή: Intime
 

Αποτυχία εμπορική θα είναι στην ανώνυμη εταιρεία Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν πουλήσει το χρόνο λιγώτερες από 1,5 εκ. φανέλλες. Άσε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τσέλσυ, που κάνουν παγκόσμιο πρωταθλητισμό στην ποδοσφαιρική βιομηχανία. Όπως, άλλωστε, η Ρεάλ και η Μπάγερν, η Μπαρτσελώνα και η Λίβερπουλ. Πόσες φανέλλες του ΠΑΟΚ θα πουλήσει το όνομα «Μπερμπάτωφ»;

Ένα τέτοιο ερώτημα, αν κάνουμε σοβαρή κουβέντα, δεν μπαίνει! Ποιος ΠΑΟΚ και ποιος Μπερμπάτωφ. Το τελευταίο που σκέφθηκε ο Ιβάν Σαββίδης με τη μεταγραφή του Βούλγαρου είναι τα έσοδα από τις φανέλλες. Άλλο ότι στον ΠΑΟΚ άρχισαν κιόλας να «τυπώνουν» το όνομα «Μπερμπάτωφ» στις φανέλλες της ομάδας.

Για τον Ιβάν τα λεφτά για το συμβόλαιο του Μπερμπάτωφ δεν είναι μια καθαρή επενδυτική κίνηση, ένα έξοδο που τα στελέχη της ΠΑΕ οφείλουν να αποσβέσουν. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Οι ακριβές μεταγραφές στην Ελλάδα είναι περισσότερο «προεδρικές», όχι εταιρικές. Γίνονται για να ανέβει το γόητρο του προέδρου.

Τριπλά λεφτά παίζονται με τη φανέλλα των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Νούμερα που ζαλίζουν. Όσες περισσότερες φανέλλες πουλάει μια ΠΑΕ, τόσο μεγαλύτερο είναι το ποσό της χορηγίας! Η Adidas π.χ. και η Chevrolet θα σκάσουν από 72 εκ. ευρώ και 60 εκ. ευρώ το χρόνο αντίστοιχα, επειδή αυτές οι δύο ομάδες με την πώληση της φανέλλας τους γίνονται ένα διαφημιστικό βαποράκι.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχει κανένας Ερνάνι και Ιντέγιε